QUEBEC-BARCELONA


TEXT: MERCÈ SARRIÀS
DIRECCIÓ: PHILIPPE SOLDEVILLA
INTÈRPRETS: NORMANS BISSONNETTE, ÉVA DAIGLE, ALMA ALONSO PEIRONCELY i VÍCTOR ÁLVARO
DURADA: 1h 30 min
PRODUCCIÓ: THÉÂTRE SORTIE DE SECOURS, SALA BECKETT i TEMPORADA ALTA
SALA BECKETT

Un viatge a Quebec sense moure'ns de Barcelona. Una proposta poc convencional i bilingüe francès-català amb sobretítols inclosos tant per francoparlants com per catalanoparlants. Una història de dones que s'intercanvien el lloc de residència durant uns dies per canviar de vida una i l'altra per fer un treball de recerca. 

Entremig sortiran tots els tòpics turístics de Barcelona, Sagrada Família inclosa. I una història sense tancar, al text, que apareix en els somnis del personatge femení del Quebec durant la seva estada en Barcelona. Aquesta història d'un suposat avi guerriller durant la Guerra Civil, queda com un "pegote" que no casa gaire amb la resta de la trama i no aporta res.

El text es perd en mil mini històries que fan que l'espectador intenti encaixar unes peces que no formen part del mateix puzle. La direcció de Philippe Soldevilla és impecable, tot està perfectament coordinat, molt cinematogràfica incidint en el tó còmic de l'obra, però el desajustament del text impedeix que el muntatge en general no arribi a un bon port. Malgrat l'esforç fet a direcció per dotar d'un ritme més àgil que el mateix text malauradament no permet.

Les interpretacions dels quatre actors és natural, cada actor es mou amb agilitat pel seu personatge i la barreja idiomàtica no queda forçada, dóna igual en quina llengua s'expressin, les seves paraules transmeten allò que han de transmetre.

A Quebec-Barcelona li ha faltat polir una mica el text i no voler abastar massa temes, per després deixar-los a la meitat. Malgrat tot, s'haurien de posar en pràctica més experiments de xarxa teatral internacional com aquest, en guanyem tots. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario