SENSUALITATS


DIRECCIÓ: ANTONIO CALVO
INTÈRPRETS: MERCÈ SAMPIETRO i ERNEST INIESTA
PRODUCCIÓ: ABRIL TEATRE
SALA MUNTANER


Estem a Barcelona, però per uns minuts recorrerem tot el Mediterrani, amb música i paraula, farem petites excursions a Madrid o a Espanya, la que parla en castellà, la que escolta les seves paraules, no aquella que només viu en la seva pròpia bombolla. Un espai buit, amb tres faristols que suporten milers de paraules. A la dreta un conjunt de guitarres, molts estils. S'alça un teló imaginari de llums sensuals i un llum destaca només el rostre de la Sampietro i que ens llença "A tu, qui siguis", començament del poema homònim del Joan Brossa.

A partir d'aquí tenim una cita amb Ángel González, Gil de Biedma, Enric Casasses, Antonio Gamoneda, Vicent Andrés Estellés, Joan Margarit, Marià Manent, Pedro Salinas, Rosa Leveroni, Gabriel Ferrater, Maria Mercè Marçal, García Lorca, Joan Vinyoli, Estel Solé i Juan José Millás. Un ampli ventall de poesia concentrat en un hora i trencant silencis la música i veu cantada de Eduard Iniesta.

Poema darrera poema en una successió imparable i perfectament encadenada, la veu de Mercè Sampietro es una crida a la vida més enllà d'edats preestablertes. Una crida a la sensualitat humana, tot un menjar d'emocions. No és aparent ni forçada la complicitat amb l'Eduard Iniesta. I queda bé, com si fos una sensualitat més dintre del calaix que les aglutina totes.

L'ambient de la sala engresca a gaudir, llums tènues, canvis de ritme, barreja de estils i un denominador comú, la paraula. Un espectacle complert al que no li sobra res, i al que li manca una més llarga durada. "T'invito/a trobar les coses amb/la trascendental bellesa, /com jo les trobo, i tindràs el/ poema".

1 comentario:

  1. Montserrat13/6/11, 13:51

    Hi vam anar ahir.Un plaer molt gran! En volem més!

    ResponderEliminar