El Mercat de les Flors mantindrà el llistó tot i la retallada

El Mercat de les Flors programarà la temporada que ve, malgrat la retallada pressupostària, destacats coreògrafs i companyies nacionals i internacionals. Així, el compromès Lemi Ponifasio, creador de Samoa que el 2010 va sorprendre amb Without a body, presentarà Birds with sky mirrors. Es tracta d'una aclamada producció, estrenada al Festival d'Edimburg, sobre la nefasta influència de la societat moderna en el medi ambient.

La prestigiosa companyia anglesa DV8 Physical Theatre també oferirà un espectacle carregat de contingut, titulat Can we talk about this?, amb la llibertat d'expressió com a debat. Un altre dels creadors amb més projecció, el català Rafael Bonachela, es presentarà per primera vegada amb la Sydney Dance Company que dirigeix des de l'any 2008. Interpretaran una obra de nova creació i

6 Breaths, deliciosa peça que va aconseguir l'aplaudiment unànime a l'última Biennal de Venècia.

Malgrat la retallada en les subvencions que deixa el Mercat amb 1,42 milions per a programació pels 1,61 milions del 2010, la temporada que ve comptarà amb un interessant cartell. Les aliances amb altres centres i la política de coproduccions desenvolupades per Cesc Casadesús, el director del Mercat, permetran suportar la crisi pressupostària. «Tindrem menys pressupost que aquesta temporada per les retallades però mantenim la qualitat», va afirmar ahir el gestor.

Públic consolidat

La temporada tancarà amb un índex d'ocupació igual al de l'anterior del 76% (amb un 20% d'abonats), i això que la sala principal, la Maria Aurèlia Capmany, va estar tancada per obres fins al gener. Una desena d'espectacles van penjar el cartell d'esgotades les localitats. «Estem orgullosos perquè hem aconseguit consolidar el públic. I ens sentim responsables en part del creixement que ha tingut el públic de dansa a Barcelona», va dir Casadesús.

Amb Adetca, l'associació de teatres privats, el Mercat va impulsar l'any passat el festival Dansalona, una iniciativa que va animar la pretemporada. La idea és repetir, cosa que dependrà de si l'Institut de Cultura, amb govern municipal de CiU, segueix apostant per una Barcelona en dansa.

Font: Marta Cervera (www.elperiodico.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario