Estafa al teatre


La Companyia Carí$ima de Girona, formada pels alumnes de quart del grau en arts escèniques de l'escola de teatre El Galliner, estrena avui (22.00 h) i demà (19.00 h) el thriller teatral amb toc de comèdia La joia Fabergé, escrita expressament pel banyolí Jaume Boix.

Jordi Coromina és el director de la companyia en aquesta aventura. Va ser precisament a través de Coromina, que ja havia treballat amb un text de Boix quan va posar en escena Les cançons de perduda, que el periodista i dramaturg es va implicar en el projecte. La joia Fabergé està protagonitzada per un productor cinematogràfic en hores baixes, aparellat amb una diva, que han d'impartir classes d'interpretació al seu despatx. Un bon dia cau a les seves mans un guió en què s'explica la història d'una estafa sonada. El productor i la diva, en comptes de plantejar-se fer-ne un film, decideixen dur a la pràctica l'estafa en la vida real, utilitzant les seves alumnes del curs d'interpretació que imparteixen.

Coromina explica que la voluntat del curs que es fa a El Galliner és que els alumnes participants coneguin tots els mecanismes i tasques necessaris en la producció d'una peça teatral i que hi participin, de manera que si decideixen fer el salt al teatre professional tinguin nocions del pa que s'hi dóna. Jaume Boix, per exemple, hi ha impartit algunes sessions d'escriptura i Anna Rosa Cisquella, de Dagoll Dagom, de producció teatral.

El repartiment de Jordi Coromina l'integren Joffre Huguet, Mercè Maresma, Rebeca Márquez, Cristina Martí, Maribel Moral i Marta Munsó. El vestuari és de Nuri Tresserras i la fotografia, de Micky Correyero.


Font: Dani Chicano (www.avui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario