Teatro de los Sentidos s'inspira en l'espai del circ romà


La companyia Teatro de los Sentidos desembarca des d'aquesta nit i fins al diumenge vinent a la volta del circ romà de Tarragona amb un espectacle, Fermentación, que es representarà per primer cop sota l'aixopluc d'aquestes pedres amb més de dos mil anys d'antiguitat. Una proposta trencadora amb el que està habituat el públic teatral de la ciutat i que és el primer plat fort del Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT), impulsat des de la Sala Trono i que ahir va inaugurar-se oficialment.

L'espectacle arriba a la ciutat en una coproducció amb el festival italià de Benevento, on l'obra dirigida per Enrique Vargas es podrà veure al setembre. A Tarragona, que s'hi representarà per primer cop avui a les 20 h (el preu de l'entrada és de 18 euros), l'espectacle s'ha muntat inspirant-se en un espai monumental, el de la volta del circ, que serà tant o més protagonista que els set actors o “investigadors” que conduiran el públic. “El protagonista és l'espai, que té una poètica que és fonamental”, va destacar Vargas. “És un tipus de teatre que escolta les pedres i que fa parlar les memòries”, va destacar Julio Baffi, director del festival de Benevento.

Tot i que la companyia Teatro de los Sentidos es caracteritza per mantenir el misteri sobre allò amb què es trobarà l'espectador (que haurà de ser-ne part activa), ahir Vargas va donar alguns detalls del recorregut sensorial pel món del raïm i del vi que proposarà Fermentación. “És un joc en què l'espectador és el viatger”, va avançar el director de la companyia, que va subratllar que es vol reflexionar “sobre la foscor, aquella fermentació imprescindible per fer qualsevol creació”. Vargas va destacar que un dels punts forts de l'obra serà la capacitat d'imaginar que generarà en el públic. “Importen més els silencis que les paraules”.

L'espectacle, que es representa per a petits grups de 25 persones com a màxim, es podrà veure avui a les 20 h i les 22.30 h, i de divendres a diumenge, amb tres funcions cada dia (a les 20.30 h, a les 21.45 h i a les 23 hores).


Font: Azahara Palomares (www.avui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario