L'Ajuntament de Mataró es carrega el Festival Shakespeare

El nou govern municipal de CiU a Mataró ha decidit suspendre l'edició d'enguany del Festival Shakespeare, que s'havia de celebrar aquest pròxim mes de juliol. La decisió ha vingut determinada per qüestions econòmiques, segons ha explicat el regidor de Cultura, Marcel Martínez: "Hem obert la caixa i la situació econòmica és molt dolenta", ha dit. Martínez assegura que mantenir el Festival Shakespeare hagués posat en risc la programació i les activitats de l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC) fins a final d'any. L'IMAC, segons dades del mateix l'Ajuntament, acumula un dèficit de 126.000 euros i la inversió necessària per dur a terme el Festival Shakespeare era d'uns 83.000 euros més.

La novena edició del Festival Shakespeare tenia un pressupost inicial de 127.000 euros, dels quals 38.000 euros havien de provenir d'una subvenció de la Generalitat de Catalunya; 6.000 euros de la venda d'entrades, i la resta, uns 83.000 euros, del pressupost de l'IMAC. Segons Martínez, la situació econòmica de l'IMAC ho fa inviable.

Actualment, l'ens públic acumula un deute de 126.000 euros (99.000 del 2010 i uns 27.000 de l'exercici actual). És per això que el govern municipal ha pres la "dolorosa" decisió d'anul·lar el Festival Shakespeare. Marcel Martínez assegura que la decisió s'ha pres "a contracor", però sabent que era "necessari".

El regidor de Cultura ha deixat oberta qualsevol possibilitat pel que fa a l'edició de l'any 2012 i diu que aquesta decisió es prendrà més endavant. Actualment, els responsables de l'IMAC i de la direcció del Festival Shakespeare analitzen quina despesa s'ha realitzat fins al moment i si s'haurà de destinar alguna part del pressupost a indemnitzar els grups que s'havien contractat. En qualsevol cas, Martínez assegura que es tracta de "pocs diners".

El Festival Shakespeare va néixer l'any 2003 a Santa Susanna amb la voluntat artística de produir i exhibir espectacles inspirats per la figura de William Shakespeare. També per motius econòmics, el Festival va marxar de Santa Susanna i es va instal·lar a Mataró. L'any passat 674 persones van assistir als diferents espectacles organitzats.

Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario