MADAME MELVILLETEXT: RICHARD NELSON
TRADUCCIÓ: JORDI PRAT I COLL
DIRECCIÓ: ÀNGEL LLÀCER
INTÈRPRETS: CLARA SEGURA, CARLOS CUEVAS i MONTSE VELLVEHÍ
PRODUCCIÓ: PAS 29
TEATRE BORRÀS


Madame Melville podia haver estat la ja coneguda història de professora que s'enamora del seu jove alumne, però no. Melville ens endinsa en un univers paral·lel a aquesta història. No es queda en explicar-nos el procés, sinó ens ajuda a entendre-ho i a contemplar-ho sense prejudicis, perquè només veiem a dues persones que s'admiren i s'estimen.

L'obra ens situa al Paris de 1966 , amb el rerefons de maig del 68 i amb un esclat de canvi de conceptes, d'idees i de sentiments força visible durant tota l'obra. Durant dos dies, Madame Melville farà un curs accelerat de vida al jove Carl, descobrint-li que la vida existeix més enllà dels llibres. Els qual poblen el saló de casa de Madame Melville on la trama es desenvolupa, però l'element escènic més ben trobat és l'il·luminació a càrrec del David Bofarull que aconsegueix dibuixar els ambients per crear un clima amb certa màgia que embolica a l'espectador i li empeny dintre del muntatge.

Àngel Llàcer ha sabut portar el muntatge cap al seu terreny còmic i ha convertit la peça en un vital tragicomèdia. Clara Segura converteix a Claudie (Madame Melville) en una dona vitalista, arrolladora, tot un exercici interpretatiu a l'abast d'un jove Carlos Cuevas que s'estrena al damunt de l'escenari i que no ha pogut contar amb millor padrina. Només li falta aprendre a controlar una miqueta el seu cos i alguns gestos, el seu futur no ha fet més que començar. Entremig dels dos es troba la Ruth, Montse Vellvehí, la esborrajada veïna de Claudie que posa un punt d'excessiva comicitat a algunes escenes de l'espectacle.

La complicitat que s'ha creat entre els dos protagonistes és espectacular, només cal observar amb deteniment la dansa del comiat, un ball preciós on tots els sentiments generats durant l'obra s'exposen durant uns minuts per tancar-se dintre dels cossos per sempre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario