L'Alcoi, per a Simó


La novel·lista Isabel-Clara Simó es rebel·la quan la gent de teatre diu que els novel·listes no saben escriure obres de teatre: “Ens menystenen”. Fa cosa de tres anys, va decidir demostrar que podia saltar a l'escena. Un cop va escriure La visita, una peça que és alhora un homenatge a l'actriu Montserrat Carulla, va decidir enviar-lo al premi de teatre Ciutat d'Alcoi. Ahir a la nit, Simó va rebre el premi, amb dret a publicació, en què va ser el primer acte oficial del nou alcalde d'Alcoi, Toni Francés (PSOE), després de dues dècades de govern del Partit Popular.

No es pot avançar gaire de la trama de La visita. Només que hi ha una parella d'avis, que enyoren la filla i que rebran una visita misteriosa d'una jove. La conversa dels avis ronda insistentment sobre la mort, “sigui la d'un gos, la de Sòcrates o la de la protagonista”, comenta l'autora. No és el primer cop que Isabel-Clara Simó escriu un text teatral. Al 2005, va debutar amb el monòleg Còmplices, que interpretava l'actor Pep Cortés. Simó és la guanyadora de la 39a edició del premi de teatre d'Alcoi, on s'havien presentat una trentena d'obres. La seva esperança és dur-la a escena i que Carulla, que ja l'ha llegida, la protagonitzi.


Ricard Salvat al TNC

Isabel-Clara Simó va escriure una carta oberta a l'Avui al conseller Mascarell demanant que la Sala Gran del TNC es nomeni Ricard Salvat, un directori dramaturg mort fa un any que sempre va defensar la creació del TNC i mai hi va poder dirigir. La proposta va rebre una vintena d'adhesions. Simó està il·lusionada per la carta privada del conseller, en què anuncia que s'està estudiant fer-li un reconeixement.

Per a la narradora, la dificultat de saltar al teatre no és la capacitat de fer dialogar els personatges, sinó donar una acció, un moviment que eviti la conversa quieta dels personatges al sofà.


Font: Jordi Bordes (www.avui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario