Un ‘western' de barris fronterers al TNC


Si, fins ahir, Àlex Rigola es va acomiadar amb undivertimento en clau de western, ara és Jordi Casanovas qui presenta aquesta setmana un drama en clau del mateix gènere a la Sala Tallers del TNC. És la darrera proposta del T6. Segons el director artístic del TNC, Sergi Belbel, Una història catalana és el text més ambiciós de Casanovas, el principal referent de la generació Facebook que han liderat els sis títols del T6 de les dues darreres temporades. L'obra s'estrena dimecres i es podrà veure fins al dia 26.

Per Casanovas, el western, tot i haver nascut en el cinema, té molts elements teatrals. L'autor i director planteja dues situacions frontereres: l'una, al Pirineu (la lluita d'una família perquè no li expropiïn la seva parcel·la de muntanya per construir una estació d'esquí), i l'altra, als suburbis d'una ciutat (una banda decideix abandonar la delinqüència per passar-se al món de la immobiliària). En tots dos territoris, cada comunitat té una llei pròpia. Com una llengua característica. Aquests dos mons toparan a Una història catalana (va de 1976 a 1995). Casanovas defensa que la identitat catalana està molt forjada als extrems, tot i que es doni molta importància als personatges de famílies nostrades. L'obra amaga una sorpresa per al públic que obliga a canviar el codi. Casanovas arrisca volent-se promocionar a sales més estables que les alternatives.


Font: Jordi Bordes (www.avui.cat)

1 comentario:

  1. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to create my own blog and would like to know where u got this from. cheers

    ResponderEliminar