El FITT es tanca amb l'èxit l'èxit ‘Bashir Lazhar'


Les portes de la primera edició del Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT) es van tancar ahir amb Bashir Lazhar, l'èxit de la directora tarragonina Magda Puyo, que es va veure a la Sala Trono. Escrita per la canadenca d'Évelyne de la Chenelière i protagonitzada per Pepo Blasco, el llibret té la participació imprescindible d'un altre personatge: el músic (Joan Alavedra) que hi aporta tot un món sonor amb què el protagonista Bashir Lazhar acaba compartint el seu monòleg. Magda Puyo es va decidir per aquesta obra després d'un intercanvi amb diversos autors quebequesos. “A mi em va agradar de seguida aquest text perquè més enllà de les reivindicacions polítiques i socials, en aquesta vida hi ha moltes coses de què parlar i una és la reivindicació que fa la persona com a ésser humà”, va argumentar Magda Puyo.

Per tant, l'obra esdevé “un puzzle d'un trosset de la vida de Bashir Lazhar”, apunta la directora, i destaca “el sentit de l'humor amb què el text ha estat treballat i escrit”.

Magda Puyo assegura que una de les coses que pot sorprendre més el públic “és la senzillesa donada per un monòleg que acaba sent un diàleg entre el protagonista i el músic”.

L'ambient musical no és el que es pot imaginar l'espectador, sinó que està marcat per una combinació instrumental a partir d'objectes. Bashir Lazhar parla de la infelicitat d'un mestre de primària, es va poder veure a la Sala Beckett de Barcelona i ha estat qualificada per part de la crítica com una petita joia teatral.


Font: A. Estalló (www.avui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario