Poti-poti de talents



Font: Belén Guinart (ara.cat)
Segur que el recordeu. Un anunci de detergents amb vocació trencadora però deutor, al cap i a la fi, de la feixuga tradició dels clàssics del gènere. Una taca impossible de treure. I una dona vinguda del futur per posar-hi remei amb l'excel·lència dels sabons. Aquesta imatge tan kitsch ha servit per posar en marxa un musical familiar titulat La dona vinguda del futur, un espectacle estripat però que cal prendre's seriosament: és fruit d'un poti-poti de talents que, d'entrada, ningú imaginaria junts.
EL DRAMATURG
Marc Rosich és el primer impulsor de la idea. O un dels primers. Ja fa anys, amb la seva companyia d'espectacles familiars Teatre Obligatori, alleugerien els viatges per carretera entre bolo i bolo fabulant projectes com el de convertir en musical aquell anunci que, pres seriosament, pot provar un atac de nervis en els esperits més sensibles. Finalment ha resultat que el que semblava impossible s'ha acabat materialitzant. Rosich, que a més d'autor és director de l'obra, ha estat l'aglutinador de tots els professionals implicats. "Ha sortit una obra molt pop, que és com m'agraden. Un espectacle d'irònic traç gruixut, molt vitalista però també amb alguna pinzellada més fosca i de reflexió sobre el consumisme en què vivim immersos. I amb diferents nivells de lectura, perquè en gaudeixi tota la família", descriu.
EL COMPOSITOR
Guille Milkyway, músic i productor, és el nom de guerra de Guillem Vilella, tot i que per a molts la seva veritable cara pública és la de líder del grup La Casa Azul. Guanyador d'un Goya a la millor cançó original pel tema central de la pel·lícula Jo, també , Milkyway ha compost una música lluminosa, vitalista i alegre que s'enganxa amb facilitat. És també coautor (juntament amb Rosich) de les lletres de les cançons, amb una barreja d'ingredients èpics, irònics, alegres, pessimistes, futuristes,vintage …
LA PROTAGONISTA
Beth Rodergas ha pujat al carro d'aquest muntatge sense pensar-s'ho dues vegades perquè tenia moltes ganes de tornar a treballar amb Rosich, amb qui va coincidir al Tirant lo blanc dirigit per Calixto Bieito. Però la cantant i actriu, que es va fer famosa arran d' Operación Triunfo, reconeix també que es va quedar amb la boca oberta quan va saber els detalls de l'espectacle. Ara n'està fascinada. Del resultat i de la passió i entrega de tot l'equip, que ha treballat "amb el màxim rigor", sense abaixar la guàrdia i la pressió pel fet de tractar-se d'un espectacle apte per a nens a partir de sis anys. "En realitat, són molt exigents i molt sincers amb el que els agrada i el que no", recorda.
Ella és al capdavant d'un repartiment en què també hi ha Marc Pujol, Míriam Puntí, Gretel Stuyck, Jordi Brunet i Jordi Andújar.
ANIMACIONS I VIDEOART
Un altre nom propi al darrere d'aquest espectacle és el de Marta Puig (Lyona). Realitzadora de videoclips de grups com Love of Lesbian, Amaral i The New Raemon, signa les projeccions i les imatges de l'obra, com els diversos anuncis publicitaris que mira la família protagonista. Una petita joia que, per anar fent boca, podeu començar a veure a la pàgina web del TNC (www.tnc.cat). Sebastià Brosa, responsable de l'escenografia, ha rematat l'ambientació estètica del muntatge, que transcorre a la sala d'estar d'aquesta família passada de voltes.
Al capdavant del vestuari de l'espectacle hi ha Mercè Paloma, una institució en l'ofici, que s'ha encarregat d'imaginar la indumentària impossible que llueix la protagonista i la resta de la família. Per a les coreografies, finalment, s'ha acudit a Josep Maria Segura, d'Egos Teatre, que ha posat tothom a ballar i espera que també el públic en tingui ganes quan vegi el ritme de La dona vinguda del futur .

No hay comentarios:

Publicar un comentario