El TNC tanca l'any amb més ocupació i més activitat però sense remuntada de públic


Font: ara.cat
El Teatre Nacional de Catalunya ha fet públic avui el balanç quantitatiu i qualitatiu de la temporada, la primera que ha dirigit Xavier Albertí després de rellevar Sergi Belbel.
En el capítol de xifres, el TNC ha obtingut 113.143 espectadors, 3.000 més que la temporada anterior, que d'altra banda va ser un mínim històric del teatre.
L' ocupació ha pujat del 60% al 69% i el nombre d'espectacles i activitats també ho ha fet. S'han fet 23 muntatges, 22 dels quals el teatre tenia règim de productor. Els espectacles en gira, les 6 obres que han fet temporada en altres teatres, han donat un gran resultat: 45.555 espectadors i un 82% d'ocupació. La més exitosa, la reposició de 'Barcelona'. 
323 professionals de les arts escèniques que han format part dels equips artístics dels muntatges del teatre.
En l'apartat qualitatiu, per Xavier Albertí l'essencial és que el TNC es posiciona com a centre per a la reflexió cívica i de trobada amb l'espectador.
- En destaca l'èxit de l' Epicentre Pitarra, "una de les operacions de recuperació patrimonial més importants que ha fet mai el teatre català, no només per haver arribat a mitjanes d'ocupació superiors al 90% en la majoria de muntatges teatrals, sinó pel gruix del discurs que ha generat i la repercussió mediàtica obtinguda".
- I també un programa d'activitats que té el mateix pes que les obres en cartell: 22 activitatsparal·leles entorn dels muntatges (conferències, col·loquis, exposicions, cicles de pel·lícules),edició de 33 títols teatrals (més de la meitat del total de textos teatrals en català publicats aquesta temporada), creació de 13 Clubs de Lectura gràcies a la implicació de les Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, establiment de sinergies amb altres centres nacionals i internacionals i circulació de traduccions de textos teatrals.
- I finalment, l'eix temàtic de 'Frontera', que ha obtingut, però, poc èxit de públic: 'Moro com a país' té un 39% d'ocupació i 'Fronteres' un 31% d'ocupació
ESPECTACLES AMB MÉS PÚBLIC
- 'La rosa tatuada': 25.557 espectadors i 82% d'ocupació. Sala Gran.
- 'Doña Rosita la Soltera o el lenguaje de las flores': 21.998 espectadors i 76% d'ocupació. Sala Gran.
- 'El joc de l'amor i de l'atzar': 17.297 espectadors i 52% d'ocupació. Sala Gran.
- 'Terra de ningú': 10.654 espectadors i 95% d'ocupació. Sala Petita.
ESPECTACLE AMB MÉS OCUPACIÓ
- 'L'esquella de la torratxa': 99% d'ocupació i 829 espectadors. 3 funcions. Sala Tallers.
- 'Un mosquit petit': 96% d'ocupació i 934 espectadors. Sala Tallers. 5 funcions. Sala Tallers.
- Un punt darrere de 'Terra de ningú', 'Taxi... al TNC!': 94% d'ocupació i 4.757 espectadors. 6 funcions. Sala Gran.
Albertí destaca la Sala Tallers com "el cor del teatre per ser el centre de recuperació del patrimoni teatral, l'espai prioritari del projecte pedagògic i el lloc de creació de nou públic amb espectacles, propostes escèniques i conferències de procedències ben diverses".

No hay comentarios:

Publicar un comentario