El festival de dansa de Deltebre amplia l'oferta i estrena una vela de circ

Font: Lurdes Moreso (elpuntavui.cat)
Dansa contemporània, música i circ conflueixen en la desena edició de Deltebre Dansa, el festival dirigit pel ballarí i coreògraf tortosí Roberto Olivan, premi nacional de Cultura (2014), que va començar ahir i que s'allargarà fins al 26 de juliol. Un festival que està plenament consolidat i que atreu l'interès de ballarins d'arreu del món. Enguany hi participen 150 professionals de la dansa de 50 nacionalitats distintes: francesos, noruecs, finesos, argentins, canadencs, russos, japonesos i un llarg etcètera. “Hi participen tant ballarins professionals, com és el cas del director de la Companyia Nacional de Dansa d'El Salvador, com gent que es vol dedicar al món de la dansa contemporània”, va explicar ahir Olivan. El coreògraf es mostra satisfet perquè any rere any s'incrementa la llista d'espera de professionals de la dansa interessats a participar en el festival del Delta.
I si en nombre d'inscrits no es pot créixer, sí que poden augmentar els cursos d'iniciació a la dansa (que s'ofereixen gratuïtament) i els espais on es fan els espectacles cada nit. En aquest sentit, enguany s'ha estrenat una vela de circ, davant del centre cívic de Deltebre, on ahir al vespre va actuar la pallassa Pepa Plana i on, entre molts altres espectacles, es podrà veure Linda Kapetanea, Ingrid Esperanza i Melissa Scioscia. El 26 de juliol també s'hi farà la mostra final, un acte en què està prevista l'assistència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell. Enguany, a més del suport de l'Ajuntament de Deltebre, que des del 2008 aposta pel festival d'Olivan (les anteriors edicions es van fer a Tortosa), la Generalitat també s'hi ha sumat.

“Deltebre viu un somni, som referents”

El regidor de Cultura de Deltebre, Joan Alginet, va destacar que el municipi s'ha convertit en un referent internacional en el món de la dansa. “Estic orgullós de la feina que fem com a poble, volíem ser un referent i ho hem aconseguit gràcies a Olivan, Deltebre viu un somni”, va dir Alginet, que va celebrar també la implicació de la Generalitat en el festival. “Té una projecció imparable”, va dir el director dels serveis territorials de Cultura, Ferran Bladé.

No hay comentarios:

Publicar un comentario