Traslladen el festival de circ pel desacord amb Defensa



Font: Ure Comas (elpuntavui.cat)
Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres. Aquest és el nou nom del festival internacional que, en la seva segona edició, abandona la referència al castell de Sant Ferran de Figueres. L'Ajuntament de la població va anunciar ahir a la tarda que el desacord amb els representants de Defensa sobre la ubicació de les veles a l'interior del recinte havia obligat, finalment, a buscar una nova ubicació per al festival, al polígon firal, quan tot just falten dinou dies perquè comenci.
Els fets es remunten al setembre passat, quan l'Ajuntament de Figueres va entrar al Consorci del Castell de Sant Ferran –l'òrgan gestor format per un representant de l'Ajuntament, un de la Generalitat i dos del Ministeri de Defensa– una sol·licitud amb un primer esborrany en què es demanaven les instal·lacions en el mateix sentit que l'any passat. La petició del consistori era poder instal·lar dues veles –una d'espectadors i una de més petita com a vestíbul– a la plaça d'armes del castell, a resguard, per exemple, de la tramuntana. Segons va explicar l'alcaldessa, Marta Felip, la primera resposta del consorci era que per part del Ministeri de Defensa la ubicació idònia era fora de la plaça d'armes. Aquesta última opció, segons l'alcaldessa, va ser rebutjada pel consistori perquè no garantia la seguretat de les persones, segons havien recollit els informes tècnics del consistori. Per aquest motiu, es va negociar “fins al darrer moment” una alternativa que semblava òptima per a totes les parts: ubicar la vela d'espectacles a l'antic penal i la vela vestíbul, a la plaça d'armes. “Després de sis mesos, hi ha hagut un gir en la posició dels membres que integren el consorci en representació del Ministeri de Defensa”, ja que ara afirmen que només aproven l'opció de les dues veles fora de la plaça d'armes. Aquesta opció, “que posa en risc la seguretat de les persones”, fa que el consistori decideixi finalment traslladar el Festival Internacional del Circ, quan només falten dinou dies per a la inauguració, al polígon firal de Figueres.
Tots els grups polítics a l'Ajuntament de Figueres, a excepció del PP –“que es reserva l'opinió”, segons Felip–, van mostrar ahir el seu suport a la decisió de canviar la ubicació i van demanar la dimissió del director del consorci, Damià Abella, i del president de la comissió permanent, Hermenegildo Tomé, que és el subdelegat de Defensa a Girona. A més, l'alcaldessa, Marta Felip, va anunciar que el consistori demanarà al Ministeri de Defensa la modificació dels estatuts del consorci del castell “perquè la capacitat de decisió de l'Ajuntament de Figueres sigui real”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario