El director teatral Esteve Polls rep el Premi Arlequí de Teatre 2011



Font: ACN via ara.cat

El director teatral Esteve Polls ha estat un dels guardonats pels Premis Arlequí de Teatre 2011 que lliura cada any la Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya a aquelles entitats, grups i persones que defensen, difonen o treballen professionalment pel teatre amateur català. Segons el veredicte del jurat, "tot i els seus èxits com a director professional", Polls sempre ha estat vinculat al teatre amateur tant al Centre de Gràcia com a l'Orfeó Gracienc. Esteve Polls va debutar professionalment l'any 1952, dirigint 'L'amor viu a dispesa', de Josep Maria de Sagarra, i al 1957 'Juli Cèsar', primer clàssic en català autoritzat pel franquisme. Polls ha dirigit diverses companyies, entre elles el Teatre Experimental de Barcelona i l'Orfeó Gracienc. Al 1998 va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Els premis Arlequí també han reconegut el Foment Cultural de Súria, entitat bagenca fundada l'any 1971 amb una llarga tradició de teatre i esdeveniments relacionats amb la cultura popular i que, segons el jurat, "ha tingut un paper rellevant en el manteniment i renovació de la tradició teatral surienca". 

Així mateix, es reconeix la trajectòria de Josep Bertomeu, actor i director de teatre al Baix Ebre i Montsià i fundador de Delta Teatre al 1974. L'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya ha rebut la menció especial per 'Catalunya, aixeca el teló', la gala de presentació de la temporada teatral 2011 del Teatre Nacional de Catalunya. El jurat ha recordat que aquest projecte "va ser possible gràcies a la participació d'actors i actrius del món amateur".

Finalment, els premis Arlequí han premiat també l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, entitat que agrupa les 23 federacions més representatives del món associatiu i cultural de Catalunya i que té com a missió, entre d'altres, donar a conèixer l'àmplia i extensa activitat tradicional i de teatre amateur del país.

No hay comentarios:

Publicar un comentario