Elegància i surrealisme a ‘República bananera'

Just acabada la II Guerra Mundial, l'imperi britànic demana als seus súbdits que es retirin de l'Amèrica Llatina, on acaba de produir-se un cop d'estat en un país. Mentre tots els ambaixadors fan les maletes, tres turistes decideixen que s'hi volen quedar. No pensen renunciar al paradís. La seva jugada és la de constituir un país fet a mida.República bananera s'ha estrenat al Versus i es podrà veure fins al pròxim 18 de març.
L'autor, Joan Yago, ha construït un text que emula la comèdia romàntica i elegant d'Oscar Wilde. El director, Israel Solà, ha optat per una posada en escena que evoca l'aire de glamur de Hollywood de l'època. El resultat és un treball que, tot i la humilitat de la producció, no estalvia detalls perquè brilli amb autenticitat aquesta elegància.
Els personatges creuen que normalment amb els fruits que dóna la natura i el sentit comú podran continuar vivint com reis, distraient-se en cultes converses de sobretaula i passejant per la platja. El públic no veurà mai qui fa els llits, qui prepara el cafè a la dama amant del plaer i culta alhora, al capità àvid en aprofitar-se de les oportunitats, i a la senyoreta que, amb complexos d'inferioritat, procura donar forma a aquest país. Es veurà que el sentit comú no és comú: la convivència anirà degradant-se.
Font: J.B. (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario