La Cubana se'n va de casori amb 'Campanades de boda'Com els grups de rock que insinuen que la propera podria ser la seva última gira, La Cubana va posar l'ai al cor dels seguidors quan ahir va anunciar que el seu nou espectacle, Campanades de boda , que s'estrenarà el 2 de març al Teatre Tívoli de Barcelona, podria ser l'últim d'aquesta veterana companyia teatral. "Lamentablement, el món teatral està pensat per funcionar com a teatre públic o de petit format, i nosaltres som una empresa privada de gran format", assegurava ahir Jordi Milán, director de Campanades de boda .
És per això que La Cubana va preparar durant un any una versió low cost d'aquest espectacle, però, finalment, la van desestimar i van decidir tirar la casa per la finestra, no estar-se de res i muntar una gran producció a l'estil de La Cubana. Segons Milán, havia arribat l'hora de "gastar-se la pasta" i entonar un "que passi el que hagi de passar", malgrat que això vol dir que Campanades de boda podria ser "una de les últimes aventures" dels responsables de Cómeme el coco negro . "Però si no va bé no passarà res", assegura el director. "Sempre ens quedarà l'opció de dedicar-nos a muntar casaments".
Una paròdia al quadrat
Nou anys després de Mamá, quiero ser famoso , La Cubana torna amb un espectacle sobre els preparatius d'un gran casament, que els responsables defineixen com "una paròdia de la gran paròdia que tots fem per casar-nos, una comèdia i vodevil costumista sobre casoris". La Cubana treu a la llum la part de representació que hi ha en tots els esdeveniments de la vida. "En els casaments tothom se sap el guió i el paper que li toca interpretar", diu Milán, que considera el casament com "una bona mostra de l'afició que tenim tots a muntar obres teatrals".
Els protagonistes de Campanades de boda són els membres de la família Rius, que regenten des de fa tres generacions una de les floristeries més conegudes de la ciutat, oberta 24 hores al dia. L'obra narra els preparatius del casament de Violeta, l'única filla de la família Rius, que es vol casar amb un actor indi que va conèixer a Barcelona, Vickram Sodhi.
A l'obra, dotze actors i actrius interpreten els diferents membres de la família i amics íntims que, sobre l'escenari, canten i ballen. "Malgrat la crisi i que avui dia és molt díficil anar de gira, no ens hem volgut estar de res", confessa Milán, que assegura que la crisi ha complicat les gires que acostumava a fer la companyia, d'una mitjana de tres anys. Ara, a causa de la crisi, el director diu que "sembla que l'única manera d'aconseguir contractes és fer obres de petit format".
Torna la quarta paret
Campanades de boda presenta una novetat respecte dels últims espectacles de La Cubana. En lloc de l'habitual interpel·lació amb el públic marca de la casa, aquesta vegada es respectarà la convenció teatral de la quarta paret, que incomunica els actors del públic. Malgrat això, Milán assegura que serà "un espectacle amb tots els ingredients propis de la companyia", és a dir, un xou amb sorpresa, humor i personatges histriònics, sense mesura. La Cubana de sempre, sense additius ni conservants. I si l'èxit acompanya, per molts anys.
Font: Xavi Serra (www.ara.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario