22 propostes opten al VI Premi Quim Masó

Un total de 22 nous projectes teatrals opten a la VI edició del Premi Quim Masó. El guardó finança el projecte guanyador amb 30.000 euros i l'estrena de l'espectacle en el marc del Festival Temporada Alta. Aquesta setmana els membres del jurat han començat a valorar les produccions presentades. El veredicte es donarà a conèixer a l'abril. El guardó pretén impulsar la producció i exhibició de muntatges de text en llengua catalana, a partir de projectes d'escenificació que combinin professionalitat, qualitat i creativitat, ja sigui a partir d'un text de nova creació o d'una traducció. El guardó, que s'atorga anualment i és l'únic amb retribució econòmica al nostre país, té com a finalitat impulsar la producció i exhibició de muntatges de text en llengua catalana a partir de projectes d'escenificació que combinin professionalitat, qualitat i creativitat, ja sigui a partir d'un text de nova creació o d'una traducció. El guanyador de la darrera edició va ser l'espectacle 'Molly Sweeney', dirigit per Miquel Gorriz, que es va estrenar el passat 5 de desembre al Festival Temporada Alta.


El jurat que avaluarà els projectes presentats està format per director teatral i director del Teatre Nacional de Catalunya, Sergi Belbel, el director del Festival Grec, Ramon Simó, el crític teatral i director de la revista 'Time Out Barcelona' Andreu Gomila, l'autor i director teatral Jordi Casanovas, el director teatral i de la Sala La Planeta Pere Puig i el director de Bitò Produccions, Josep Domènech.
El Premi Quim Masó va ser creat el 2006 per la família Masó, Bitò Produccions, la Llibreria 22 i el Grup Proscènium-Sala Planeta amb la voluntat de formalitzar un reconeixement en record de l'actor, director i productor de teatre Quim Masó, que va ser un dels fundadors de la companyia El Talleret de Salt i de Bitò Produccions, juntament amb Josep Domènech i Salvador Sunyer.
El premi està patrocinat per l'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, l'Assessoria Ribas-Alvarez i Bitò Produccions, amb el suport de l'obra social de 'la Caixa' i el Festival Temporada Alta.
Font: ACN via www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario