Catalunya, país convidat de la nova edició del Salisbury International Arts Festival



Font: ACN vía ara.cat
La cultura catalana serà la protagonista de la programació del Salisbury International Arts Festival' amb més de 25 actuacions que inclouen espectacles de teatre i dansa, exhibicions de cinema, xerrades o tallers de gastronomia. Aquesta edició del certamen se celebrarà entre el 24 de maig i el 8 de juny.
"He experimentat la vibrant cultura i art d'aquesta part del món des que era nena, ja que el meu pare és català, i he descobert una riquesa de treball poderosa, enèrgica i enginyosa", ha assegurat en un comunicat la directora del certamen, Maria Bota. El director de l'Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro, s'ha mostrat satisfet de la col·laboració amb el festival, ja que permet exportar de nou al Regne Unit la cultura catalana. "Aquest festival és una plataforma ideal per oferir un tast de les arts escèniques, musicals i de cinema de Catalunya. A més, serà una oportunitat perfecte per establir i continuar els diàlegs oberts amb altres artistes i cultures", ha destacat.
Programació del Salisbury Internacional Arts Festival

Els visitants del festival podran gaudir de la presència dels Castellers de Vilafranca, que faran diverses actuacions davant de la catedral de Salisbury, on també ballarà la companyia Nat Nus, de Toni Mira, i on oferirà els seus espectacles el grup de circ Los Galindos. A nivell musical el festival compta amb la Cobla Sant Jordi de la ciutat de Barcelona, la música de Jordi Savall o La Troba Kung-Fú. A més, també hi haurà un concert del prestigiós pianista Carles Santos amb la banda experimental Cabo San Roque.
La ciutat anglesa comptarà amb la presència de l'espectacle amb bombolles 'Rebufaplanetes' de Pep Bou, que també farà una actuació amb alumnes d'arquitectura d'Enric Ruiz Geli, arquitecte del futur edifici d'El Bulli Foundation. A nivell d'espectacles, també es podrà veure Roger Bernat, i gaudir de l'experiència teatrogastronòmica 'Copacabana' de Ponten Pie.
El festival de Salisbury també compta amb un espai reservat per a les ponències. Entre els convidats, hi haurà el vicepresident del FC Barcelona, Carles Vilarrubí, que parlarà dels vincles entre l'esport, la cultura i l'educació. A més, l'excònsul general britànic a Barcelona, Geoff Cowling, pronunciarà la conferència 'Catalunya: Passat, present i futur'.
A nivell cinematogràfic, el festival ha programat l'exhibició de la guardonada 'Pa Negre', d'Agustí Villaronga i l'estrena al Regne Unit de 'Fènix 11-23', de Joel Joan. De fet, l'Èric Bertran serà a Salisbury amb Joan per explicar al públic en primera persona la seva experiència.

No hay comentarios:

Publicar un comentario