Figueres viu el circ



Font: Xavier Castillón (elpuntavui.cat)
“En la primera edició ens va quedar l'espineta de no poder presentar cap número de la Xina, una de les grans potències del món del circ, i tampoc no hi vam poder tenir cap troupe de més de vuit persones”, explicava ahir Genís Matabosch, director i presentador del 2n Festival Internacional de Circ Ciutat de Figueres, que tindrà lloc entre demà i dilluns vinent al recinte firal de la capital empordanesa. Matabosch explicava això ahir per introduir un dels assajos de la companyia xinesa Jinan Acrobatics Troupe: dotze artistes que realitzen impressionants salts a través de cercles i que fan meravelles amb els llaços. No sembla que hi hagi res impossible per a aquests acròbates xinesos, i el mateix es podria dir de Matabosch, que, tot i les dificultats i les dimensions faraòniques del projecte, torna a reunir a Figueres el millor del circ mundial, representat per 22 atraccions inèdites a Europa, a càrrec de 63 artistes de 13 nacionalitats, en un gran campament d'enormes veles on treballen més de 200 persones.
Les 22 atraccions es reparteixen entre dos espectacles, el Blau –una funció demà i tres dissabte– i el Vermell –una funció divendres i tres diumenge–, per acabar amb la gran gala de dilluns, en què participaran els artistes seleccionats pel jurat i pel públic entre el Blau i el Vermell, i es lliuraran els premis.
El festival no només ha passat de 7 a 9 funcions –més els dos assajos generals, oberts a les escoles de Figueres–, sinó que estrena una vela principal més gran, amb capacitat per a 2.250 espectadors, 750 més que l'any passat. Abans, però, el públic passarà per una vela vestíbul de 38 metres de diàmetre, amb un gran carrusel de doble planta del 1953, per a unes 40 persones, envoltat de les típiques casetes de mercat de Nadal, on es podrà adquirir des de crispetes fins a llibres sobre circ. A més, hi actuaran grups de l'Escola de Música del Casino Menestral. El festival, amb un pressupost proper al mig milió d'euros, també estrena una vela restaurant i, en general, millora tots els serveis.
Entre els grans artistes que hi actuaran, destaquen els 8 cavalls de la troupe de cosacs Yakov Ekk, que, després de viatjar milers de quilòmetres i de superar rígids controls fronterers, ara descansen a Figueres a la seva pròpia vela mentre es preparen per sortir a escena.

No hay comentarios:

Publicar un comentario