El Municipal de Girona té 202 dies d'ocupació a l'any



Font: Xavier Castillón (elpuntavui.cat)
S'acaba Temporada Alta i gairebé l'endemà la gent de Proscènium comença a preparar els Pastorets al Teatre Municipal de Girona. Aquesta sensació d'ocupació gairebé permanent de l'equipament –202 dies a l'any, incloses les sessions escolars i altres usos diversos–, fora del parèntesi estiuenc, és la que va voler transmetre ahir el seu director, Jep Sánchez, en la presentació de la nova temporada del teatre, que s'obrirà el 26 de gener amb el quintet vocal gironí Les Síxters.
En total, el Teatre Municipal i l'Escenari Off de l'Auditori de la Mercè han programat una trentena d'espectacles entre els mesos de gener i juny, per als quals es posaran a la venda les entrades anticipades i els abonaments dimarts vinent, a les 10 del matí, per internet i a les taquilles del Teatre, l'Auditori, La Mercè i La Planeta. Excepcionalment, l'horari de les taquilles serà, del 18 al 21 de desembre, de 10 del matí a 5 de la tarda.
La programació té caps de cartell com ara Ramon Madaula, a Oleanna, de David Mamet; Pere Arquillué, que va guanyar el premi Butaca 2012 perCyrano de Bergerac; José Luis Gómez, donant vida i maduresa a El Principito de Saint-Exupéry, i Carme Sansa, Premi Nacional de Teatre 2012, que portarà a la Mercè el monòleg Vostè ja ho entendrà, dirigit per Xavier Albertí. Hi haurà també molta dansa, encapçalada per Cesc Gelabert i el seu V.O.+, òpera (Nabucco) amb els Amics de l'Òpera de Sabadell, les Dones d'aigua de Paco Viciana i els Amics de l'Òpera de Girona, espectacles per a adolescents (Límits) i per als més petits... Un homenatge al cantautor illenc Guillem d'Efak (Tots aquests dois) i la recuperació de Mgogoro, de Mentidera Teatre, que ocuparà passadissos i altres espais del Municipal, són una bona mostra d'aquesta programació “rica i plural, per a tots els públics”, en paraules de l'alcalde, Carles Puigdemont; una programació que rebaixa el pressupost de 209.000 euros a uns 194.000, i posarà a la venda 13.098 entrades: una lleugera davallada respecte a les 14.400 de la temporada anterior, quan se'n van vendre el 62%.
Glòria Granell, de l'Aula d'Humanitats, va presentar els tres espectacles literaris del cicle A pas de poetes, que estaran dedicats respectivament a Espriu, en el centenari del seu naixement; Rosa Font, i Edgar Allan Poe.

No hay comentarios:

Publicar un comentario