‘Cool' i desgraciat
Quan Jordi Oriol acaba de fer la síntesi argumental d'Home-natja, ell mateix reconeix que tot plegat sembla “una gran bajanada i una gran marranada”. I a continuació, ho matisa: “Però dins de tot això hi ha també tota una sèrie de petites coses que representen la filosofia de vida que predomina actualment”.
Home-natja, l'obra que l'Associació Artística Indi Gest estrena avui a La Planeta dins de Temporada Alta (22h, 14 euros), produïda per Paminondes SL, és exactament el que suggereix el joc de paraules del títol: “Un homenatge a un home-natja”. La delirant història comença en algun moment de l'adolescència del protagonista. Els seus cruels companys li diuen cara-cul i ell, influït per una cosina que domina l'argot americà, es rebel·la contra l'etiqueta i decideix que vol ser cool, que vol dir guai, però sona a cul, de manera que acaba transformat en un super cara-cul i en l'estrella del pop més freak, però al final també més desgraciada.
Més enllà de l'anècdota hiperbòlica i delirant, Jordi Oriol planteja una reflexió sobre “les etiquetes que ens posem i ens posen al llarg de la vida, contra les quals intentem lluitar, però que sovint ens acabem creient”. I una segona reflexió: “Per ser algú en aquesta societat, com més freaki siguis, millor, i què hi ha més original que tenir cara de cul i, si pot ser, tirar-se pets en comptes de parlar”.
Òscar Muñoz, Anna Alarcón i els músics i actors Pep Mula, Carles Pedragosa i Jordi Santanach protagonitzen aquesta coproducció de Temporada Alta i el Teatre Lliure, que el maig vinent es podrà veure a Radicals Lliure i després estarà un mes a la sala Beckett.
Font: Xavier Castillón (www.avui.cat)
No hay comentarios:
Publicar un comentario