La fi de les ‘caixes taquilles'

Durant tots aquests anys, les caixes disposaven de les dades dels usuaris que compraven entrades d'espectacles i no les cedien als teatres. Això s'ha acabat. A partir d'ara, s'imposarà la venda dels tiquets a partir dels mateixos teatres. Seran ells els que disposaran de tota la informació i, en tot cas, mantindran les caixes com un canal més. Comprant des del web del teatre s'eliminen els prop de 2 euros de comissió per cada compra de bitllet i, sobretot, cada centre obrirà una nova via de comunicació amb els seus usuaris, que fins ara era inabastable. Serà més barat i s'adaptarà més bé a les necessitats de l'espectador.

El Mercat de les Flors va obrir el servei dimecres passat. El primer comprador va ser un client de París, molt interessat a comprar tiquets de l'espectacle de Pina Bausch. Tot un indici. L'Estat espanyol és l'únic país de tot Europa que les entitats financeres tenen segrestada la venda d'entrades. De fet, és un servei que van obrir els teatres fa anys i que ja es perceben els errors de sistema. El Teatre Lliure també va començar a vendre les entrades ell mateix el dijous. El TNC i l'Auditori segueixen amb atenció aquesta aventura per incorporar-s'hi aviat.

Els teatres municipals han obert una via pròpia. Un exemple és el del Cirvianum de Torelló. Ja tips que l'únic caixer del municipi estigués espatllat molts cops (i que l'entitat es negués a instal·lar-ne un altre) van optar per fer un sistema propi. Funciona des del juliol (del 80% d'anticipades s'ha passat al 95% i sense haver de patir per la intransigència de la caixa). Els costos són d'un 15.000 euros que hauran recuperat en dos anys, calcula Pep Tines, director de la sala. És més barat i s'eviten cues.

Font: J.B. (www.elpunt.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario