'Titus Andrónicus' made in La Fura dels Baus


La Fura dels Baus presenta aquesta nit a Madrid l'espectacle teatral Degustació de Titus Andronicus, una original versió de la tragèdia gore de Shakespeare, convertida ara en tota una experiència sensorial gràcies al gust de la cuina del xef basc Andoni Luis Aduriz. La funció, que es podrà veure des d'avui fins al 19 de desembre en els Teatres del Canal de Madrid, recrea la història de l'emperador Titus, el gran general romà que torna a la seva terra victoriós després d'una llarga batalla amb els gots al nord, i, a partir d'aquí, es deslliga una espiral de violència i barbàrie inusitada. Basada en l'obra més sagnant de Shakespeare, Degustació de Titus Andrónicus, amb versió de Salvador Oliva, trasllada el públic a l'època de l'Imperi Romà, en un viatge ple de sabors.

La Fura dels Baus porta a escena aquest muntatge en el qual introdueixen l'únic sentit que no havia tocat abans, el del gust, per convertir així el teatre en un suculent banquet. Amb Degustació de Titus Andrónicus hem donat un pas més; és un híbrid entre el nostre llenguatge dels anys 80 i una evolució, doncs hem passat del crit a la paraula. A més, l'obra ens obria una porta a la gastronomia", explica el director artístic de La Fura dels Baus, Pep Gatell.

Dirigits pel xef basc, dos cuiners seran els encarregats d'omplir el teatre de textures, olors i sabors amb receptes recuperades de l'època romana, com el garum, una salsa molt especiada feta a base de peix macerat al sol, que servia per amanir els menjars. A més, serviran un plat cuinat a partir de la suposada carn humana d'un dels protagonistes per a un àpat caníbal que dóna per finalitzat l'espectacle. "Serà un menú sorpresa, la gent creurà estar menjant una cosa molt semblant a un romà de veritat, fins i tot en el menjar tindrà els tatuatges del protagonista", ha avançat el xef.

Aquest suculent menjar podrà ser degustat per 28 assistents a cada funció, que seran elegits prèviament per sorteig en la pàgina www.furatitus.com

Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario