Almodóvar no encaixa a Broadway


La jugada, tan estrambòtica que era digna d'un guió de Pedro Almodóvar, de fer una versió musical i en anglès de Mujeres al borde de un ataque de nervios per a la cartellera de Brodway ha fracassat. Tot i el reconeixement del director manxec, Women on the Verge of a Nervous Breakdown –amb llibret d Jeffrey Lane, música i lletres de David Yazbek i direcció de Bartlett Sherno– no haurà estat ni dos mesos a la cartellera del Lincoln Center Theater. La pel·lícula va ser un dels grans èxits en la carrera del director manxec, estrenada el 1988 encara amb les "chicas Almodóvar" al complet, abans de la ruptura amb carmen Maura, i va suposar el seu esclat a nivell internacional amb la nominació a l'Oscar. El musical, en canvi, es va estrenar amb una gran aclamació popular el dia 4 de novembre i els responsables del teatre han anunciat que aquest diumenge abaixarà el teló definitivament.

Tot i que no s'han donat raons explícites que expliquin aquesta sobtada decisió (en principi estava programat per tot el mes de gener), l'obra no va convèncer gens els crítics novaiorquesos, que l'endemà van llançar comentaris entre tebis i letals. Un exemple és la del reputat Ben Brantley al The New York Times, en què recepta, en comptes de Valiums, Ritalin, un medicament per paliar la hiperactivitat. I el The Wall Street Journal no es quedava curt titllant-lo de "musical Big Mac sense sabor".

El color, l'energia, el toc kitsch i les actrius Patti Lupone i Sherie Rene Scott (en el paper de Carmen Maura, nominada al Tony) eren els principals reclams del muntatge, que ha estat anys a la recambra esperant trobar lloc al competitiu Broadway. Finalment, sembla que l'univers almodovarià no ha quallat al teatre.

Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario