Manrique i Rigola, plats forts


Julio Manrique, proper director del Teatre Romea, i Àlex Rigola, proper exdirector del Teatre Lliure, són dos dels noms destacats de la programació d'hivern i primavera del Teatre Principal d'Olot, que es va presentar ahir, i que conté un ampli ventall de propostes de diversos gèneres, des de teatre, dansa, música i familiar, fins a propostes més experimentals.

En el cas de Julio Manrique, són dos els espectacles que dirigeix i que han estat inclosos en la programació. El primer és la versió de L'hort dels cirerers, de Txèkhov, que va fer David Mamet, amb un repartiment en què figuren Mireia Aixalà, Montse Guallar, Ferran Rañé, David Selvas i Oriol Vila, i que estarà en cartell al Teatre Romea de Barcelona fins al 9 de gener. La segona és Coses que dèiem avui, un tríptic ideat per Neil LaBute, que es va estrenar amb èxit a Barcelona i en què actuen també Mireia Aixelà i Cristina Genebat, entre altres actors. Gata sobre teulada de zinc calenta, de Tennessee Williams, és l'espectacle amb què Àlex Rigola s'acomiada del Teatre Lliure, pel que sembla amb èxit de públic i de crítica.

Pel que fa al gènere familiar, la programació inclou una funció del musical de titelles En Joan sense por, de la companyia Egos Petits; l'espectacle El forn del lleó, de Clownx Teatre, i el Reprís del Teatre Mòbil. Tenen continuïtat els cicles L.A.P. (L'altra programació) i The Pavo Project, i es presenten dues versions de La bella dorment del bosc, una de dansa clàssica, de David Campos, i una altra a càrrec del Projecte Galilei.


Font: Dani Chicano (www.elpunt.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario