El Metropol fixa la mirada en l'Amèrica del Sud


El Teatre Metropol de Tarragona aposta per un cartell variat i “equilibrat” per a la propera temporada d'hivern, la darrera abans de l'esperada obertura del Teatre Tarragona, prevista per a la primera quinzena d'abril. Des del 29 de gener i fins a la primavera, un total de 14 espectacles permetran tocar tots els gèneres i èpoques, des dels clàssics de Shakespeare i Txèkhov fins a la creació contemporània de Sergi Belbel i el tarragoní Joan Cavallé, i amb unes parades destacades per a la música, la dansa i el circ.

La nova temporada, que la regidora de Cultura, Carme Crespo, va descriure com a “excepcional”, reserva un espai important per a la creació vinguda de l'altra banda de l'oceà Atlàntic. La companyia argentina Timbre 4 visitarà l'escena tarragonina amb una aclamada comèdia negra, La omisión de la familia Coleman (25 de març), premiada al seu país d'origen i present en festivals internacionals. En l'apartat musical, la nota principal la posarà l'uruguaià Jorge Drexler (10 de febrer), que farà parada al Metropol dins de la gira Amar la trama, en què el cantautor és acompanyat per una banda de sis músics.


De Shakespeare a Belbel

La presència de noms clàssics del teatre, però passats pel sedàs de l'escena contemporània, és una altra de les constants de la programació. Serà el més famós d'entre els clàssics, William Shakespeare, qui obrirà la temporada amb la interpretació del Conte d'hivern (29 de gener) que n'ha fet la Factoria Escènica Internacional, dirigida per Carme Portaceli. L'obra del rus Anton P. Txèkhov serà, en canvi, qui tancarà l'hivern teatral amb l'adaptació de L'hort dels cirerers (1 d'abril) estrenada al Teatre Romea de Barcelona i dirigida per Julio Manrique a partir de la versió de David Mamet. El tercer clàssic de la temporada serà Samuel Beckett, que hi serà present a través del monòleg Primer amor (10 de març), que interpretarà en solitari Pere Arquillué.

D'altra banda, un dels principals noms del teatre català contemporani, Sergi Belbel, tindrà també el seu forat aquest hivern amb el retrat còmic de la crisi de Fora de joc (4 de febrer).


Circ de premi

El circ guanya una mica més d'espai amb la representació de l'obra guanyadora del guardó principal de la primera edició dels premis del Circ de Catalunya, Plecs(13 de març), de la companyia Enfila't, i que ara es pot veure al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). La pallassa vallenca Pepa Plana tornarà a Tarragona amb el seu nou espectacle, Penèlope (27 de febrer), mentre que l'apartat de dansa serà encapçalat per la companyia Cobosmika, que presentarà les coreografies Hidden / Choice (25 de febrer).


Font: Azahara Palomares (www.elpunt.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario