Una coproducció estrena la nova temporada del Principal


Una producció del Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú –la primera que realitza–, el Centre d'Arts Escèniques de Reus, l'Escena Nacional d'Andorra i La Troca obrirà el proper 15 d'octubre la nova temporada de teatre a la ciutat. Es tracta de Badomies o moviments musicats de cinc faules de La Fontaine, que està dirigida per Ester Nadal i compta amb la participació del vilanoví Pep Duran, un muntatge “molt confús” interpretat per un grup “d'artistes descol·locats”, segons la directora.

La coproducció d'una obra que s'estrena a Vilanova i la Geltrú representa un nou pas en el canvi de rumb que ha donat el Teatre Principal des de la seva reobertura, ara fa un any. La direcció artística que va assumir Jorge Picó ha despertat molts elogis entre els artistes que participen en la nova temporada: “És d'agrair que un teatre com el de Vilanova aposti per una programació més arriscada. Dóna gust que es doni cabuda a artistes que normalment no coincideixen en un mateix programa”, apuntava aquesta setmana Ester Nadal. En el mateix sentit es va pronunciar l'artista local Pep Duran, que ha qualificat d'“encertat i molt fèrtil” el canvi del Principal i el fet que les ciutats comencin a prendre protagonisme a la capital. I és que a més de l'estrena deBadomies, el Principal presenta aquesta temporada el cicle Altres veus, que amplia la programació cultural als dijous a la nit i dóna cabuda a espectacles més arriscats i de format més íntim. Un dels espectacles serà el de l'actriu vilanovina Montserrat Panero i el director Adolf Baqués, antics membres del grup The Chanclettes. Es tracta d'un monòleg al més pur estil almodovarià, Una actriu al divan.

Per Jorge Picó, la nova temporada té com a fil conductor la temàtica animal i la presència dels titelles des d'un prisma divers i internacional. Així, algunes de les propostes de la temporada són Voyageurs immobiles, de la prestigiosa companyia francesa de Philippe Genty, basat en el teatre d'imatges, la dansa i les titelles per a adults; Don Juan. Memòria amarga de mi, un clàssic tractat per Zorrilla, Molière, Tirso de Molina, i Palau i Fabre, representat per un actor i per titelles de grans dimensions; Èxitus, de la companyia Titzina Teatro, que apropa a l'espectador una nova història de múltiples personatges i escenes; American buffalo, de l'autor David Mamet i produïda pel Teatre Lliure, i l'impactant monòleg El meu nom és Rachel Corrie, interpretat per l'actriu Marta Marco.

La dansa aquest cop anirà de bracet de la cultura urbana per excel·lència. El hip-hop, entès com una dansa contemporània més, ha inspirat el grup Brodas Bros per enfilar a un escenari un espectacle urbà on a més de ballar, un DJ punxarà música i un grafiter realitzarà un mural. El muntatge ha tingut un gran èxit de públic i crítica durant la seva estada al Teatre Victòria de Barcelona.

I les propostes per al públic infantil i familiar són, entre d'altres, els espectacles com L'home cigonya de la companyia Los Titiriteros de Binéfar, i l'obra Ma, me, mi, Mozart, produïda per l'Auditori de Barcelona.

La programació es presentarà avui a les sis de la tarda als abonats del teatre, que podran renovar el seu abonament el mateix dia. Els nous abonaments es posaran a la venda el dissabte 25 de setembre i la resta d'entrades, el diumenge 26.


De Paco Ibáñez a La Brigada

La música continua tenint un gran protagonisme al Teatre Principal, a l'espera de la posada en marxa del nou auditori, que assumirà la major part d'aquesta oferta. Així, la nova temporada del Principal presenta actuacions destacades com la de Paco Ibáñez, cantant i guitarrista que presentarà un homenatge al poeta Miguel Hernández, i els vilanovins La Brigada, que tornen a l'escenari del Principal cinc anys després amb el seu segon treball discogràfic, Les paraules justes, que presentaran acompanyats dels músics que van participar en la gravació del disc.

L'oferta es complementa amb Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien, que a més d'interpretar cançons del seu primer disc, presentaran alguns temes del nou treball, que sortirà a la venda la primavera vinent; l'espectacle de poesia i flamenc Paisajes, a càrrec de Ginesa Ortega, i els concerts de la Cobla Marinada i l'Orquestra de Cambra del Garraf.

Els també vilanovins Suîte Momo actuaran a l'escenari municipal dins de la gira de presentació del seu primer disc, Mientras daba vueltas de campana, enregistrat per Charly Chicago, i mentre preparen el que serà el segon disc d'estudi. Ho faran dins del nou cicle d'activitats Altres veus.


Font: Laura Marín (www.elpunt.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario