Ja és tardor a la Sala Trono


La Sala Trono començarà la nova temporada de tardor amb dues produccions pròpies i una programació estable setmanal de teatre, dansa, música, teatre màgic i espectacles familiars. Pel que fa al teatre, la companyia tarragonina presentarà dotze obres, dues de les quals són d'elaboració pròpia. Es tracta de Killer, un monòleg musical de Guillem Clua i Xavier Mestres, i La marató de Nova York, de l'italià Edoardo Erba. Killer s'estrenarà a la Sala Trono el proper 16 de setembre i s'hi estarà fins el 26, coincidint amb les festes de Santa Tecla. Després passarà per Manresa i Valls i a partir del gener de l'any que ve s'instal·larà a la Sala Muntaner de Barcelona. L'obra, dirigida per Joan Maria Segura, és un thriller musical original amb text de Guillem Clua, un dels dramaturgs catalans més reconeguts i estrenats fora del país. La representen un actor i tres músics. L'altra nova producció de la Sala Trono, La marató de Nova York, ja es va estrenar ahir a la nit al Teatre Villarroel de Barcelona i arribarà a Tarragona els dies 1, 2 i 3 d'octubre. “Ens va arribar de rebot”, va explicar Joan Negrié, membre de la companyia, que va destacar que amb vista a la temporada de tardor d'enguany “s'ha decidit ser molt agosarat”. Els dos protagonistes –el mateix Negrié i Albert Triola– es passen tota l'obra corrent.

L'altra producció pròpia és Mein Zuhaus, dins de la programació infantil “Anima'ls”, que començarà a l'octubre i que s'allargarà fins Nadal, i que enguany es consolida amb deu propostes. De fet, aquesta mateixa es representarà el dia de Sant Esteve i explica les parts d'una casa de manera molt singular. Es tracta d'un passeig per les diferents estances de casa, on cada racó té una singularitat. La dansa i la llum s'ajunten amb la música en un espectacle molt recomanat per a tots els públics.


Més teatre

Les altres propostes del cicle de teatre són Reacció, que narra la violència d'un alumne cap a la seva professora. “Va directament al fetge i a l'estómac de l'espectador”, va resumir Negrié. L'obra és de Lutz Hübner i està dirigida per Òscar Molina. Dins del Festival de Teatre Màgic, es representarà Bogeries balcàniques, amb Odoroff, de l'Argentina, guanyador de dos primers premis del circuit Cafè-Teatre de València amb Los Tangorditos. També es representarà la producció Divertidament; un viatge divertit, sorprenent, inspirador i fascinant a través del potencial de la nostra ment. L'única estrena serà Toc-toc, on es compten les visites que es fan a una casa en un mateix dia. Com si entrés en una pàtria, dins de la Tardor Literària, Mirando a Youkali –una fusió de teatre, dansa i clown–, De Pe a Pa, amb la pallassa vallenca Pepa Plana en el seu retorn a Tarragona, Esperando a G, Lo Cerebro, Los sueños de mi prima Aurelia, Superficial World Tour 2010 i H. i M. completen l'oferta teatral de la temporada de tardor.


Obert de dijous a diumenge

El petit teatre del casc antic tarragoní estarà obert cada setmana de dijous a diumenge. A part de l'oferta teatral, hi ha la recuperació del cicle de concerts, amb el cantautor Jabier Muguruza com a cap de cartell. En dansa, s'apostarà per les formacions contemporànies de qualitat de petit format, amb mostres de diferents tendències i disciplines. D'altra banda, la Trono estrenarà aquesta temporada grades i seients, per millorar la comoditat del públic. Joan Negrié va explicar que continuen esperant una resposta de l'Ajuntament per veure si poden disposar d'un espai amb més capacitat.


Font: S.C. (www.elpunt.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario