El teatre banyolí entra en escena

Deixant de banda els clàssics Els Pastorets i els espectacles adreçats a mainada, el Teatre Municipal de Banyoles ha programat per aquest trimestre set muntatges, quatre dels quals són produccions locals. La dada il·lustra tant la bona salut de què el gènere gaudeix a la ciutat com la voluntat del consistori de donar sortida a les companyies amateurs o semiprofessionals banyolines, sovint gestades a la fructífera Aula de Teatre municipal. Es dóna la circumstància, a més, que en les companyies professionals que vindran a Banyoles aquest trimestre hi trobem actors de la comarca. És el cas de David Marcé (Cia. Del Furbi) o els germans Albert i Francesc Mora (Egos Teatre).

Entre les produccions locals hi ha dues estrenes. Una és Cançons de la Perduda, a càrrec del Taller Tr3s Qu4rts, una formació nascuda fa 40 anys com a grup musical i que ha anat incorporant altres disciplines, fins a bastir aquest espectacle en què es combinen el teatre de text, la música, la màgia, la dansa i el vídeo. Jordi Coromina dirigeix el muntatge, que té la responsabilitat d'omplir el teatre durant les festes de Sant Martirià. L'altra és Després del somni, d'una companyia nova, Amdonnes Teatre, formada per quatre noies: Diana Bonet, Laia Gausà, Lara Martínez i Natàlia Pagès. El text i la direcció és del dramaturg banyolí Joan Solana.

Les altres dues produccions locals són reposicions. L'una és En la solitud dels camps de cotó, que s'ha seleccionat com a finalista de la Mostra de Teatre de Barcelona. Dirigida per Jesús Bramon, la interpreten Pep Gómez i Salvador Duran. L'altra, Tots som pops, guanyadora del primer premi del concurs de teatre Caixa Manlleu. Sota la direcció d'Albert Olivas, té com a principals intèrprets Clàudia Cedó, Gemma Olivas i Jaume Vicens. En aquesta ocasió, el muntatge estarà dedicat al malaguanyat artista Lluís Vilà.

Les tres obres professionals són Asufre!, Zoo i La casa sota la sorra. La primera és una relectura del cabaret literari en clau d'humor. La interpreta la Cia. Del Furbi dirigida per Gemma Beltran. Zoo és la nova proposta d'Yllana, una companyia que no sol faltar mai un cop a l'any a Banyoles i que aquesta vegada porta una obra guardonada amb el premi Max al millor espectacle infantil de l'any (tot i que està pensat per a tots els públics). Finalment, La casa sota la sorra és un musical amb text de Joaquim Carbó i direcció musical de Francesc Mora.


Font: Ramon Esteban (www.elpunt.cat)


No hay comentarios:

Publicar un comentario