Neixen els Premis Escènica a les Balears


El pròxim novembre s'entregaran al Teatre Principal de Palma els premis Escènica de teatre i dansa de les Balears. Uns guardons que es lliuraran per primer cop a les Balears i que es pretén, en paraules del director de la revista Fan Teatre, Javier Matesanz, que cobreixin un “buit històric” a les Balears i els compara amb “els Max o els Goya”. Els dotze premis Escènica reconeixeran els treballs estrenats entre el gener del 2009 i el 31 de juliol del 2010. A més, es farà entrega de tres premis honorífics. De moment, l'obra favorita ésMort de dama, ja que té vuit candidatures. Es pretén també que els premis tinguin un cert prestigi i es volen donar a conèixer, sobretot, a Catalunya.

Ja es coneixen els candidats que opten als Premis Escènica de Teatre i Dansa de les Illes Balears, uns guardons que celebraran la primera edició el proper 29 de novembre i que serà retransmès per IB3 Televisió. D'aquesta manera es reconeixerà el treball dels professionals de la dansa i el teatre de les Balears.

La gala d'entrega dels guardons, segons ha explicat Matesanz, tindrà una estructura “molt televisiva” i tindrà una durada d'una hora i mitja. A cada una de les dotze categories que s'han establert, hi opten al premi quatre candidats. Les categories dels Premis Escènica són: millor espectacle, millor espectacle de teatre familiar, millor espectacle de dansa, millor direcció, millor text original, millor dramatúrgia, millor actor, millor actriu, millor escenografia, millor il·luminació, millor vestuari i millor música. A més, també s'entregaran tres premis honorífics i s'estudiarà la possibilitat d'incloure dues categories més, la de millor ballarí i millor ballarina.

De moment, l'obra Mort de dama és la favorita, ja que té vuit candidatures, d'entre els quals hi ha el de millor actriu, i la candidata és Llum Barrera. Les obres Petit ball i Camarada K, amb cinc candidatures cada una, són també favorites. El jurat dels premis estarà format per deu persones, la majoria dels quals són crítics teatrals i de dansa als principals diaris de les Balears, i també el delegat de Teatre del govern, entre d'altres. Els guanyadors rebran el guardó dels Escènica, que ha estat dissenyat en exclusiva per Ferran Aguiló.


Font: ACN/EL PUNT

No hay comentarios:

Publicar un comentario