La Villarroel aposta pels joves directors catalans


Fa vuit mesos que és directora de La Villarroel però fins ahir no va posar les cartes sobre la taula al desvelar la que serà la seva primera programació a la històrica sala de l'Eixample. Ho va fer a la nit amb una festa al teatre, on hi va haver fins i tot música en directe, la del grup Bloodymary amb les seves versions acústiques dels 70 per acompanyar breus escenes de les obres o als protagonistes. Carol López va presentar ahir els sis muntatges de la temporada, definits tant per la joventut dels directors com per una aposta per l'autoria contemporània, d'aquí i de fora. Sempre ho ha proclamat des que va rellevar Javier Daulte en la direcció del teatre que gestiona l'empresa Focus.

La temporada començarà aquest dissabte amb les primeres funcions de La marató de Nova York, un text de l'italià Edoardo Orba que dirigeix Juan Carlos Martel. Jordi Faura (L'illa dels monzons), Pau Miró (Pluja constant), Álex Mañas (Íncubo), Pere Riera (Desclassificats) i Julio Manrique (Coses que dèiem avui) integren també la llista d'aquests sis directors, tots menors de 40 anys, de la programació. «M'ha sortit una mica masculina; no era la meva intenció», va explicar ahir a aquest diari la responsable artística de La Villarroel. López compartirà amb Riera la direcció de Desclassificats. «Serà una aportació discreta; no volia dirigir aquest any».

També es mostra satisfeta del binomi entre autors i directors. Així, López posa l'exemple de Pau Miró com el responsable ideal de la posada en escena de Pluja constant, un text de l'autor nord-americà Keith Huff sobre dos policies de Chicago que va triomfar l'any passat a Broadway. Tenia un carta imbatible en el seu repartiment: una parella tan glamurosa com Hugh Jackman i Daniel Craig. La versió catalana compta amb Joel Joan i Pere Ponce. La directora també apunta un altre exemple d'aquesta comunió entre autor-director amb Íncubo, una aventura de vampirs d'Álex Mañas. «He seguit la seva escriptura gairebé des del primer dia».

En el cas de Desclassificats, el camí ha estat diferent. López va voler comptar amb Emma Vilarasau per a la seva temporada de debut i va tenir abans l'estrella que el text. Va ser Joan Negrié, un dels intèrprets de La marató de Nova York, qui li va parlar de l'obra de Pere Riera, un dels autors de l'últim T6 del TNC. «Em va encantar aquesta història sobre una periodista davant la seva última entrevista».

L'últim autor és més veterà i conegut que Pere Riera. Jordi Faura dirigirà una dramatúrgia dels contes de Quim Monzó que rellevarà La marató de Nova York durant els mesos d'octubre i novembre.


Font:

Text: Jose Carlos Sorribes (www.elperiodico.cat) / Foto: Jordi Bordes (www.elpunt.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario