La Beckett obre les portes als artistes més experimentals



Toni Casares, director de la Sala Beckett, es queixa que alguna vegada ha sentit en boca d'algun polític que a Catalunya hi ha «massa producció escènica». Li sembla un comentari escandalós. «No ens poden matar mai l'energia creativa», va dir ahir durant la presentació del gruix de la temporada de la sala de Gràcia. En aquest sentit, aquest any aposta per obrir les portes a companyies que poden estrenar fora de Barcelona però que no tenen la mateixa facilitat a la capital catalana.

Aquesta voluntat es manifestarà de manera més rotunda després del muntatge que iniciarà demà la temporada. Serà Lemon 5, una producció de Raravis Danza amb la firma de Rosa Muñoz, directora de la companyia amb Andrés Corchero. Aquesta coreografia, que interpreta juntament amb Jorge Albuerne, s'estructura a partir de la repetició de seqüències simples per crear un ambient hipnòtic, gairebé al·lucinatori. Part d'aquesta exploració està inspirada en Lemon incest, versió en anglès de Mick Harvey d'una cançó de Serge Gainsbourg. Muñoz i Albuerne la ballen 10 vegades en escena.

Amb l'Agrupación Señor Serrano començarà, a continuació de Lemon 5, aquest petit aparador de companyies amb dificultats tant per ensenyar els seus treballs com per sobreviure més enllà d'un o dos espectacles. Dos -Contra.Natura i Memo- són els que mostrarà l'Agrupación Señor Serrano. Els valencians d'El Pont Flotant, de recent pas per Tàrrega, s'inscriuen en aquesta línia d'exhibició dels artistes més experimentals i amb un llenguatge propi. Presentaran al desembre Com a pedres iExercicis d'amor.

La programació també es nodreix de propostes de més permanència a la cartellera. Així, Magda Puyo dirigirà Bashir Lazhar, una faula de la canadenca Evelyne de la Chenelière sobre un refugiat algerià. Ramon Simó dirigirà al gener El bosc, de Daniela Feixas, també intèrpret. Estat d'emergència i Gos, dona, home integraran al febrer i al març un minicicle de la dramatúrgia contemporània alemanya. I Exiliats, de James Joyce, agafarà el relleu amb direcció del mateix Casares.

Font: Jose Carlos Sorribes (www.elperiodico.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario