Sexe de tercera joventut


Fer que l'espectador somrigui i, també, reflexioni. Comèdia, en definitiva. En aquest cas a partir d'una mirada a la intimitat, sexualitat inclosa, de dues parelles d'uns 60 anys, en la tercera joventut, com diu un dels seus actors, Josep Minguell. Pasta fullada, títol obert a qualsevol expectativa, obre la temporada al Gaudí amb la que és la seva aposta del curs amb un text del responsable del teatre de l'Eixample, Ever Blanchet, i una direcció d'Òscar Molina.

El Gaudí no havia convocat mai, en els seus dos anys i mig de vida, quatre intèrprets amb tant recorregut, teatral i televisiu, per a un espectacle. Margarida Minguillon i Carles Sales són una de les parelles; Josep Minguell i Carme Sansa, l'altra. Encarnen uns amics de tota la vida, un quadrimonide classe mitjana, que sospesen la possibilitat de conviure junts, per ajudar-se en l'últim tram de la seva existència, en lloc d'haver d'acabar en un ­geriàtric.

Aquestes parelles parlen de sexe. Un dels marits encara es planteja reptes sexuals complicats. L'altre, per contra, va costa avall. Les seves dones, mentrestant, ho enfoquen d'una manera més tranquil·la. No dialoguen només de sexe amb naturalitat, també de la vida, l'amor i la mort. "Ho fan a la francesa, com si fossin de París", diu Molina.

Tot flueix durant 12 escenes amb fons musical dechanson en una proposta que Molina ha plantejat de forma molt dinàmica, física. "Volia anar en una direcció diferent del que hem vist d'ells sempre. Treballar en un espai amb el públic en quatre costats i tan a prop reclama molta veritat", sosté.

"Ens ha demanat coses com si tinguéssim 20 o 30 anys. És l'obra més difícil que he fet", subratlla Minguell. Ho afirma algú que, com els seus companys, fa més de 40 anys que puja a un escenari. Intèrprets amb tant passat com un present incert. "No es cuida els actors amb trajectòria», apunta Sales, que rei vindica la gent de la seva generació de manera molt esportiva. «Hi ha gent que puja corrent al Pedraforca amb 65 anys".

Font: Jose Carlos Sorribes (www.elperiodico.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario