Teatre jove i compromès a Olot

Una mostra de teatre jove, la consolidació del LAP, L'Altra Programació, dels espectacles de dansa i circ, del Club de Teatre per a joves i de les propostes pedagògiques de l'Auditori, són les principals novetats de la programació d'aquest trimestre del Teatre Principal d'Olot. Inclou també una sessió nadalenca dels recitals de poesia de Rapsòdia Veus Literàries i, a part de les propostes teatrals de difusió més general i comercial, ofereix l'espectacle commemoratiu del vint-i-cinquè aniversari del grup de correfocs local Pim Pam Pum Foc.

Amb l'eslògan Teatre per canviar el món, la Mostra de Teatre Jove, estretament lligada al Laboractori Jove –una mena de taller sobre tot el procés de creació obert a tothom i tutelat per l'Ajuntament– engloba tres obres compromeses i que inviten a la reflexió i una acció de carrer. Es tracta de les obres Klam's Krieg / La Guerra d'A. Soler, de la Dimitri Ialta Companyia de Teatre, que es farà als instituts de secundària d'Olot a part del teatre; Llavors, del Laboractori Jove i dos grups convidats.

El LAP ofereix tres propostes –totes de l'escena més alternativa i algunes dins del festival Calaix de Sastre–, d'entre les quals destaca l'orquestra mecànica de Cabo San Roque, música feta amb les màquines d'una cadena de fabricar galetes en desús. L'oferta es completa amb Avatar, un solo de dansa on la ballarina interactua amb el software i la versió per a titelles i actors del clàssic Romeu i Julieta, El karma de Romeu i Julieta, de D Puckxinel·lis.

El Principal continua apostant per la dansa amb els espectacles d'Anima's Animal Art d'Esther Aumatell,Tràgics Anhels i Amapolas / Badabadoc.

Les propostes musicals tenen també molt de pes en la programació del teatre olotí. Hi destaquen els concerts de l'Associació de Música d'Olot, els dels violinistes Marc Oliu i Celia Sánchez, que interpretaran peces de Haydn, Mozart i Telemann, el concert de gospel de Reis A Ceremony of Carols de Britten, que oferirà el cor femení Voxalba i La Caravaggia, amb un repertori de peces del cançoner del segle XVI fruit de l'intercanvi musical entre la corona d'Aragó i les ciutats estat italianes. A l'apartat musical i gràcies a la tecnologia de l'Anella Cultural es podrà veure a més en directe l'òpera en tres actes del Liceu Lulu, una de les més importants i valorades del segle XX. En el marc de les propostes de l'Auditori, amb molt d'èxit a Olot, es torna a programar el T'encantarà amb taller i concert de gospel obert a tothom i el Ma, me, mi... Mozart, també amb taller i concert per als pares que volen apropar la música clàssica als fills. La programació es completa amb la de Rialles.


Font: Jordi Casas (www.elpunt.cat)


No hay comentarios:

Publicar un comentario