El Micalet obri la temporada en peu de guerra

El Micalet, alça el teló de la nova temporada. I ho fa denunciant la política teatral que pràctica el Consell amb l'objectiu de “fer desaparéixer el teixit teatral valencià” a força de retallar les ajudes institucionals. Una circumstància, que els ha “obligat” a canviar el propòsit que es van marcar al seu començament —ara fa 15 anys— de ser un centre de producció i investigació teatral, per a convertir-se en un teatre “en un centre d'exhibició”. Una funció per la qual rebran enguany de la Generalitat 75.000 euros “per programar companyies valencianes”, explica Joan Peris i, altres 15.000 per a produir una obra pròpia Poseu-me les ulleres. En total, 90.000 euros, una xifra molt llunyana als 120.000 que costa mantenir el teatre i la companyia, i molt més distant encara dels 375.000 euros compromesos en un principi per la conselleria de Cultura, amb qui no existeix cap possibilitat de diàleg. “Qui perd la dignitat de comprendre la cultura del seu poble no té dret a governar-ho”, ha parafrasejat Pilar Almería.

Pot ser per això, la nova programació s'estrenarà amb la posada en escena de Zero Responsables, l'obra col·lectiva posada en escena el passat mes de juliol a la Universitat pel propi sector teatral, en què denunciaven l'oblit institucional i social de l'accident del metro més greu de la història de l'Estat. Els espectadors tindran una nova oportunitat de veure l'espectacle que el propi Camps va intentar censurar. “És un text oportú i no oportunista”, ha explicat un dels seus autors, Juli Disla.

La comèdia serà l'ingredient principal de la temporada 2010-2011. I Xavi Castillo un dels seus protagonistes, ja que presentarà dos espectacles: Hamlet? Això ho pague jo! “una gran animalada”, en paraules del propi Castillo i, Valencia Zombi una continuació de l'espectacle anterior Juventutis i que també podria titular-se “Valencia bajo el horror de los zombis atòmics del PP. I ja podeu imaginar que apareix una Rita gegant”, ha advertit l'actor i director.

En to divertit la companyia resident presentarà entre el 12 de gener i el 20 de febrer, Un jardí francés, dirigida per Ximo Solano. “Un espectacle del mestre del vodevil francés, Feydeau, que és un referent del cinema dels anys 40 i també per a Woody Allen”, ha explicat Solano.

La programació es completa amb l'espectacle de dansa de la Companyia National Choreografic; L'illa dels Monzons, de Quim Monzó i dirigida per Jordi Faura; la reposició de Poseu-me les ulleres, un espectacle basat en la vida i obra de Vicent A. Estellés i que ara gira per diferents ciutats i una producció de la companyia Micalet, encara per determinar i que es programarà entre març i abril.


Les nits al Micalet

A més de la programació habitual de la sala, el Micalet inaugura un cicle “Les nits al Micalet”, on tindran cabuda espectacles de xicotet format de tota classe. Seran sessions especials on hi haurà l'oportunitat de conéixer el treball de noves companyies, música, dansa. “Un nou espai de creativitat per ampliar la nostra programació a noves tendències”, han informat Pilar Almería i Joan Peris. Les funcions seran els divendres i dissabtes a les 22.30 h. I començaran amb dos úniques funcions el cap de setmana del 22 i 23 d'octubre amb el monòleg Salir de un coma d'Alicia Orozco Els divendres i dissabtes del mes de gener i febrer es representarà, Deixar-ho tot i anar-se'n a viure a Berlín, de Juli Disla basat en una experiència real de Facebook.


Font: www.elpunt.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario