'Contra.Natura', la raça humana en perill d'extinció?


Els dos últims éssers humans del planeta, un home i una dona, sense possibilitat de reproduir-se, anhelen transmetre a algú tota la creació, els seus coneixements, la història... Volen salvar la humanitat del silenciós oblit del cosmos. Però no hi ha ningú. Ni una mala bèstia a qui explicar-l'hi. Només un arbre.

Ho explica, amb la fusió de disciplines que la caracteritza, l'Agrupación Señor Serrano a Contra.Natura, el primer dels espectacles d'aquest col·lectiu capitanejat per Àlex Serrano i Pau Palacios que es presenta a la sala Beckett (del 29 de setembre al 3 d'octubre). Després arribarà Memo (del 6 al 16 d'octubre), un exercici sobre la construcció i l'adulteració dels records i Katastrophê,un work in progress amb terratrèmols, genocidis, pluja àcida i desenes d'ossets Haribo (gominoles), obert al públic el 9 i 10 d'octubre. A més, de l'1 al 16 d'octubre, estarà exposada al vestíbul la instal·lació interactiva Easy reggae rider. Els assistents, pedalejant sobre una bici, experimentaran una passejada per un paisatge imaginari esquitxat de successos visuals i sonors.

Contra.Natura parteix de la premissa que «l'extinció de la raça humana, tard o d'hora, és inevitable», segons va explicar ahir Palacios, codramaturg d'un muntatge que reflexiona sobre la relació entre la creació humana -efímera i fràgil- i l'acció de la naturalesa -infinita i omnipresent-. Per fer-ho se serveixen de dos performancers -la ballarina Ester Formet i l'actor Diego Anido- i la seva habitual fusió de llenguatges: teatre físic i gestual, dansa, vídeo i software interactiu. «La nostra proposta no té res a veure amb l'ecologisme. Expliquem que, enfront del poder irreductible de la naturalesa, els humans s'esforcen inútilment per lluitar contra l'oblit i la desaparició. Aquesta batalla està perduda», postil·la Palacios.

Font: Imma Fernández (www.elperiodico.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario