Torna el fenomen Grönholm

Feia tres anys que Roser Batalla, Jordi Boixaderas, Jordi Díaz i Lluís Soler no reprenien les funcions d'El mètode Grönholm, l'èxit de la dramatúrgia contemporània catalana per excel·lència. A partir de dijous, tornaran a sumar representacions a les més de 700 que ja han fet en tres temporades al TNC, al Poliorama i per tot Catalunya. Hi estaran fins al 13 de febrer i amenacen que no hi haurà reposició l'any vinent.

L'autor Jordi Galceran ha tornat a vendre els drets d'aquest espectacle, que suma un centenar de produccions en uns 40 països, a un productor de Nova York. Si fa uns anys va tancar l'acord amb un empresari que va intentar estrenar-lo en un dels teatres de referència però va veure com els drets van caducar sense haver fet el debut a Broadway, ara es veuen moltes més opcions, a partir de l'off Broadway, un circuit molt més assequible econòmicament.

L'autor i el director Sergi Belbel explicaven ahir la seva sorpresa per l'èxit que ja va tenir a l'estrena al TNC: es van adonar que la peça, que fins llavors valoraven com a correcta però amb algunes escenes irregulars, seria un fenomen.

L'obra, que caricaturitza la selecció per triar el directiu més exemplar per a una multinacional, té una escenografia renovada. El quadre que presideix l'espai ara té tocs tecnològics.


Font: J.B. (www.elpunt.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario