LLÀSTIMA QUE SIGUI UNA PUTA


TEXT: JOHN FORD
TRADUCCIÓ: JOSEP MARIA FIGUERAS
ADAPTACIÓ: LLUÍS SOLER i ANNA ESTRADA
INTÈRPRETS: PERE ANGLAS, RAMON BONVEHÍ, ENRIC CAMBRAY, QUERALT CASASAYAS, OLÍVIER DÉCRIAUD, LARA DÍEZ, IVAN PADILLA, MAGDA PUIG, BÀRBARA ROIG i LAVÍNIA VILA
PRODUCCIÓ: LA PELL i VÀNIA PRODUCCIONS
DURADA: 2H 30 MIN
TEATRE AKADÈMIA

Comencem la temporada celebrant que per fi s'hagi pogut tornar a obrir el Teatre Akadèmia, després de més dos anys tancat per problemes logístics. Encara que la reinauguració serà a finals d'octubre ara la sala acull a la nova Companyia La Pell que s'estrena amb una obra amb un text dens i força complicat d'interpretar.

La posada escena opta per la simplicitat, jocs de cortines que serveixen per aprofitar al màxim les dos pisos de l'escenari i una chaise longue poc discreta que entra i surt en diferents escenes. Però, sense dubte el que més sorprèn del muntatge és la gestualitat dels intèrprets, que el director de moviment, en Carles Sales ha sabut aprofitar i que aporta un ritme més intens a un text amb molts racons.

Malgrat la joventut de la majoria dels actors, la interpretació està força ben aconseguida. La experiència d'alguns a dalt d'un escenari els hi juga a favor. Aquest és el cas de l'Enric Cambray, al que el paper còmic li escau com anell al dit i serveix per trencar un dramatisme que extenua en certs moments. La Queralt Casasayas, una Annabella desesperada, tendra i brillant. I per últim, la Bàrbara Roig enlluerna amb els seus dos personatges i haurem de seguir-la de prop.

La Companyia La Pell ha començat la casa per la teulada, i han tingut la sort que no els hi ha caigut a sobre. Però han deixat el llistó ben alt pel proper espectacle. Ens tornaran a sorprendre? De moment podeu anar al Teatre Akademia i descobrir Llàstima que sigui una puta fins el 30 de setembre. 

2 comentarios:

  1. Has llegit la meva impressió, aquí a Tot Teatre?

    ResponderEliminar
  2. Ho acabo de fer i coincidim. Vaig sortir molt satisfeta amb el muntatge i pel descobriment del Teatre Akademia. Amb ganes de tornar-hi i veure més coses d'aquesta nova i jove companyia.

    ResponderEliminar