Ramon Fontserè: "Sense aquesta crisi tots estaríem menys actius"

Font: EFE vía ara.cat
 Ramon Fontserè considera que "sense aquesta crisi tots estaríem menys actius" i veu la recessió com "un estímul per reinventar-se i superar-se". Malgrat tot, ha afegit que "la crisi ens afecta a tots, però de forma bestial a les institucions públiques, que triguen molt a pagar-nos. A més, tenim molts problemes per cobrar el taquillatge i hem de pagar els desplaçaments i l'hotel, vivim en la corda fluixa", ha comentat.
L'actor i nou director d'Els Joglars ha fet aquestes declaracions durant la presentació a València d''El Nacional', la darrera obra de la companyia que dirigeix Albert Boadella. Aquesta obra es va estrenar el 1993, i ara la companyia hi ha introduït al·lusions a l'actualitat i fragments cantats de 'Rigoletto', ja que l'argument de l'obra gira al voltant d'aquesta òpera de Verdi. L'obra critica la pèrdua de l'essència del món de les arts escèniques ara que "els carretons pollosos de la faràndula s'han substituït per costosos edificis faraònics dedicats a l'òpera, amb muntatges espectaculars i fitxatges de luxe, però sense la poesia del que se suggereix, essència del nostre ofici", diu Boadella al programa de l'obra.
Fontserè ha contestat les preguntes sobre la retirada de Boadella dient que és "hiperbòlic i agosarat" parlar en aquests termes perquè "un artista mai es retira", i ha afirmat que afronta aquesta nova etapa amb il·lusió. D'ara endavant, ha dit, la filosofia i el sistema de treball seran els mateixos, "com el Barça",  però tenint en compte la personalitat del director i els intèrprets. "Fem el que ens agrada; es terapèutic, analgèsic, i aquest és un dels secrets que ens ha mantingut units durant tants anys", ha afegit.
En referència a les "tensions territorials" entre Catalunya i la resta de l'Estat, Fontserè ha assegurat que no té credo polític i que es limita a ser un "mer observador".
Respecte al muntatge, Fontserè ha dit que "resumeix la nostra marca: té ironia, humor, sarcasme, poesia, és canalla i també és un musical. El protagonista –que interpreta ell mateix– aguanta dins el seu teatre obcecat amb les seves idees mentre les excavadores esperen a fora per ensorrar-lo i construir una sucursal de Bankia", ha explicat. L'obra vol oferir "un missatge optimista en un temps que no és massa esplèndid per a ningú".

No hay comentarios:

Publicar un comentario