Ramón Fontserè substitueix Boadella al capdavant d'Els joglars

Font: EFE via www.ara.cat

Albert Boadella, cofundador de la companyia de teatre Els joglars el 1962, ha anunciat el seu relleu durant la presentació de la temporada 2012-2013 de la Compañía Nacional de Teatro Clàsico, que s'ha realitzat avui a la Biblioteca Nacional espanyola. El nou director d'Els joglars serà Ramón Fontserè. Boadella ha qualificat el traspàs com "agradable i satisfactori".
"És el meu darrer acte com a director d'Els Joglars", ha dit el dramaturg, que firma amb Martina Cabanas l'adaptació d''El coloquio de los perros' de Miguel de Cervantes, una de les obre que estrenarà la CNTC el 2013 en coproducció amb Joglars, i que ja serà dirigida per Ramón Fontserè. El dramaturg ha recordat que no és la primera vegada que Joglars s'enfronten a un clàssic, i en particular a Cervantes, amb incursions prèvies com 'En un lugar de Manhattan' (2004), inspirada en 'El Quixot', i 'El retablo de las maravillas' (2006).
Boadella dirigeix també des de finals del 2008 els Teatros del Canal de Madrid, inaugurats el febrer del 2009. Entre les distincions que ha rebut al llarg de la seva carrera figuren la Medalla d'Or de Belles Arts (1996), un dels Premios de cultura '05 de la Comunitat de Madrid (categoria teatral) i el Premio Espasa d'assaig (2007). Els Joglars van rebutjar el 1993 el Premio nacional de teatre per 'El nacional' i el 2004 la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario