El Teatre Gaudí estrena l'adaptació d''Una jornada particular', que se situa a Madrid el 1940

Font: ACN/ara.cat

L'any 1977 es va estrenar la pel·lícula Una jornada particular ('Una giornata particolare'), a partir del guió escrit per Maurizio Constanzo, Ruggero Maccari i Ettore Scola, i aquest últim va dirigir el film. Ara, els valencians Rodolf Sirera i la companyia La Pavana han adaptat Una jornada particular i la porten al Teatre Gaudí de Barcelona del 4 al 28 d'octubre. Rodolf Sirera, Premi Nacional de teatre de Catalunya, ha fet una versió d'Una jornada particular, i la companyia La Pavana ha fet el muntatge amb coproducció de Teatre de la Generalitat Valenciana. L'obra la dirigeix Rafael Calatayud i hi apareixen tres actors: Victoria Salvador, Eli Iranzo i el mateix Calatayud.
L'obra explica la història d'un home condemnat a ser deportat per la seva homosexualitat, mentre que la seva veïna és rebaixada a servent de la família i engendradora de fills que el deliri feixista requereix. La trobada entre els dos personatges en l'obra original es produeix durant la visita de Hitler a la Roma de 1938. El context varia en aquesta versió de Sirera, que se situa en la visita del dirigent nazi Heinrich Himmler al Madrid franquista de 1940. 
Un muntatge ben diferent és la comèdia Dos tristes tigres, de José Sanchis Sinisterra, dirigida per Robert Torres i protagonitzada per Ferran Castells i Ferran Lahoz, que es podrà veure del 2 al 14 d'octubre al Teatre Versus. L'obra que han presentat conjuntament H Intercalada i ART-MAGNÈTIC Produccions està composta per dos monòlegs i tres diàlegs en què es porta la quotidianitat fins als seus màxims extrems.

No hay comentarios:

Publicar un comentario