BURUNDANGA


TEXT: JORDI GALCERAN
DIRECCIÓ: JORDI CASANOVAS
INTÈRPRETS: ROSER BLANCH, CARLES CANUT, CLARA COLS, PABLO LAMMERS i SERGIO MATAMALA
PRODUCCIÓ: FLYHARD PRODUCCIONS SL
SALAFLYHARD

Tenir les entrades exhaurides quinze dies abans de l'estrena, ja és sinònim de que allò funcionarà. I així ha estat, Burundanga és un èxit anunciat. El text de Jordi Galceran es mou entre la comèdia i el drama i la companyia d'actors de la Flyhard, a la que de manera excepcional se li ha sumat el Carles Canut, sap transmetre a la perfecció el còctel de sentiments pel que travessen els seus personatges.

Jordi Casanovas ha donat al text un ritme trepidant. Res no està perquè sí, cada acció té un perquè i dóna pas sense pausa a la següent. Tot està mesurat en una sala on cada centímetre compta. Malgrat que s'ha hagut de modificar l'escenografia, el muntatge no perd res, perquè el que importa és el text i els actors, i això no segueix inalterable.

Clara Cols (Sílvia), i Roser Blanch (Berta) esplèndides, les millors de tot el muntatge, interpreten a dues amigues i companyes de pis que volen saber qui s'amaga darrera del Manel (Pablo Lammers). Tot es complica quan arriba el Gorka (Sergio Matamala), un amic basc del Manel. L'excusa d'ETA està molt ben enganxada al text, que gira més entre les relacions personals i sentimentals, els dubtes vitals i les inseguretats dels propis protagonistes i, de seguida la banda terrorista és una simple anèdota.

Burundanga és la droga de la veritat, sense prendre-me-la, puc afirmar que tot el que heu llegit és cert. Tant de bo que aviat, en una sala una mica més gran, podeu comprovar-lo amb els vostres propis ulls, malgrat que mai serà com viure-la a menys de mig metre de distància.

1 comentario: