‘Escenaris', 8è capítol


Gairebé 50 companyies, que oferiran un total de 65 representacions en quinze pobles i amb una previsió de 9.700 espectadors. Aquestes són les xifres més significatives de la vuitena edició del cicle d'arts escèniques Escenaris, que organitza el Consell Comarcal del Gironès per vuitè any consecutiu. Bescanó, Bordils, Cassà de la Selva, Celrà, Flaçà, Fornells de la Selva, Llagostera, Madremanya, Quart, Sant Gregori, Sant Jordi Desvalls, Sant Julià de Ramis, Sant Martí Vell, Sarrià de Ter i Vilablareix són les localitats que han volgut participar en el cicle, que inclou espectacles de teatre per a adults, teatre musical i familiar, dansa, circ, màgia i espectacles de cafè teatre, en aquest cas a l'edifici d'El Coro de Sarrià de Ter.
L'oferta és variada, però destaquen alguns dels espectacles per la seva qualitat, com ara Absenta(Bordils i Medinyà), amb Quimet Pla i Núria Solina, dirigits per Frederic Roda; Diagnòstic: Hamlet (Bescanó), de la companyia Pelmànec, amb Miquel Gallardo i direcció de Maria Castillo, el mateix tàndem creatiu responsable de la meravellosa Don Juan, memòria amarga de mi, una peça amb titelles de dimensions naturals, una tècnica que també s'utilitza en aquest espectacle; Mon Brel (Bescanó), amb el guitarrista Toni Xuclà i l'actor de teatre musical Jordi Vidal, dirigit pel gironí Jordi Prat i Coll i rescatant cançons poc conegudes del cantautor belga Jacques Brel; Sagarra dit per Rosa Maria Sardà (Celrà), amb direcció de Carme Cané i amb Mercè Pons i Rosa Vila col·laborant amb Rosa Maria Sardà; Exitus (també a Bescanó), de Titzina Teatre, una de les últimes sensacions a la cartellera barcelonina malgrat que fa dos anys que volta; Corrüptia (Llagostera), de Josep Lluís Fitó, una àcida crítica a la corrupció política, que s'inspira, sense dissimular gens, en els fets succeïts a València. Pel que fa als espectacles familiars, Contes del cel (Quart), de Xirriquiteula;Les trifulgues dels germans Garrapinyada (Cassà i Flaçà), de Teatre Mòbil; Gúlliver al país de Lil·liput (Celrà), de Centre de Titelles de Lleida; Plecs i Call me Maria (Bescanó), d'Enfila't i Xirriquiteula respectivament, han obtingut molt bones crítiques i una resposta entusiasta del públic familiar.
Pel que fa a les Nits del Coro, de Sarrià de Ter, organitzades per l'AGT, les sessions es faran els dies 26 de gener (Kata Plum Clown), 9 (Megalómano Mínimo) i 23 de febrer (Sublim), 22 de març (Matx d'improvisació), i 5 (Relatos a oscuras) i 19 d'abril (Risc). Tots els espectacles començaran a les deu de la nit i l'entrada té un preu de tres euros.
El cicle Escenaris 2011, que comença demà i acabarà l'1 de juliol, té el suport de la Diputació de Girona, que n'és coorganitzadora, mentre que la direcció artística va a càrrec de La Troca.
Font: Dani Chicano (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario