La Trono tem haver de tancar



No han cobrat la subvenció de l'Ajuntament de Tarragona corresponent a l'any passat i no tenen el compromís de la resta d'administracions i patrocinadors per a l'exercici d'enguany. Això ha portat la Sala Trono de Tarragona a una situació de feblesa econòmica que fins i tot fa plantejar als seus responsables, els actors Oriol Grau (director) i Joan Negrié (gestor), la possibilitat d'haver de tancar les portes a partir de la primavera: “Si les coses continuen així ens veurem obligats a tancar, com a mínim durant una temporada”, apuntava ahir Joan Negrié, que hi afegia que aquesta sala alternativa de teatre “és la que rep menys aportacions públiques de Catalunya, quan té una activitat molt més alta que moltes altres”.
El pressupost de l'any passat era de 130.000 euros, dels quals 41.000 euros van ser aportats per la Generalitat, 6.000 per l'empresa Repsol, i 23.700 que hauria d'haver abonat l'Ajuntament de Tarragona, segons el conveni anual establert amb aquesta sala, i que encara no ha pagat. La Diputació, que habitualment també subvencionava la Trono, el 2011 “no ha donat ni un euro”. “És impossible sostenir la sala”, puntualitzava el seu gestor. Una de les accions que han emprès és l'augment del preu de l'entrada, que passa dels 12 als 15 euros.
De moment, ahir es va presentar la temporada d'hivern, que arrenca amb noves funcions de l'espectacle Bildelberg Club Cabaret, de Toni Orensanz i Oriol Grau, de la qual s'han programat 14 funcions (fins al 19 de gener), per la bona acollida des de l'estrena. Altres muntatges programats són La marató de Nova York, amb direcció de Juan Carlos Martel (del 13 al 22 de gener), la comèdia Més enllà de la foscor(27 i 28 de gener) i Descartables (3 i 4 de febrer).
Font: Carinla Filella (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario