DOS PUNKIS I UN VESPINO


DRAMATÚRGIA: MARILIA SAMPER i LLÀTZER GARCÍA
DIRECCIÓ: MARILIA SAMPER
INTÈRPRETS: JAVIER BELTRÁN, ORIOL CASALS, MUGUET FRANC i XAVI FRANCÈS
TGB

Aquí es compleix allò de que la bona confitura en pot petit. Dos punkis i un vespino té un embolcall de comèdia/muntatge sense gaires pretensions, però si obriu el caramel hi ha molt de suc a dins. El Nadal com a teló de fons perquè és l'època ideal per explicar solituds, insatisfaccions, desitjos no complerts i d'altres que hem de fer tots els possibles perquè es compleixin. 

Quatre personatges, dos punkis amb vespino incorporada, el noi que treballa a la gasolinera on es desenvolupa tota la trama i una noia que ha fugit de casa, de la seva família i del seu promès. A partir d'aquí un munt de confessions es posaran damunt la taula i serviran perquè l'espectador es vagi fent la seva idea de com acabarà tot. Malgrat de durant l'hora i quart que dura la funció el text dóna moltes voltes, el final es bastant previsible, no es deixa res a l'interpretació.

No caldria posar 'peròs' a la feina de cap dels quatre actors, però si que sobresurt el Xavi Francès que interpreta al noi que treballa a la gasolinera, potser el personatge més indefens quan veu el seu establiment okupat per tres individus que no tenen cap intenció de marxar-se i que pretenen passar la nit. I també és el personatge amb més parts còmiques de tots.

Dos punkis i un vespino és un conte de Nadal diferent, sense els clixés habituals i que qüestiona perquè hem de ser obligatòriament feliços en aquestes dates. Sense dubte aquesta és la temporada de Marilia Samper, que ja ens va meravellar amb F3dra (Pleasure and Pain) al començament de temporada i que esperem ansiosos el su T6. La segona mà, la del Llatzer García, tampoc cal perdre-la de vista.

La dramatúrgia catalana ha agafat volada i això ja no hi ha qui ho aturi, esperem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario