Salt és teatre



El Teatre de Salt vol continuar sent un referent dins el marc de les arts escèniques de les comarques gironines, i malgrat les traves econòmiques –marcades per una davallada pressupostària, tant a nivell municipal com europeu–, ha aconseguit presentar una programació a l'alçada. D'acord amb les directrius que han marcat la trajectòria dels darrers anys i que es basa en la qualitat i la varietat dels espectacles seleccionats, ahir el director del Teatre de Salt, Josep Domènech, i el regidor de Cultura de l'Ajuntament, Robert Fàbregas, van fer pública la programació del primer semestre de l'any, que tindrà lloc de gener a juny, i que inclou un total de setze espectacles de teatre, música, dansa i públic familiar.
Un dels espectacles estrella és, sens dubte, la versió del Coriolà de William Shakespeare, d'Àlex Rigola, en la qual esdevé la primera producció com a director resident a El Canal-Centre d'Arts Escèniques Salt/Girona. Amb un repartiment de luxe, encapçalat per Joan Carreras, Mercè Arànega, Alícia Pérez i Marc Rodríguez, el director tornarà a demostrar, ben segur, la seva mirada personal a l'obra del dramaturg anglès. L'espectacle s'estrenarà a Salt amb 4 funcions (del 23 al 26 de febrer) i posteriorment es podrà veure al Teatre Lliure.
Presentada com “una petita joia” pel mateix Josep Domènech, cal destacar Juicio a una zorra, interpretat per aquest monstre d'escena que és Carmen Machi. L'espera, dirigit per Juan Carlos Martel, arriba al teatre de Salt després de la bona acollida que va tenir al Teatre Lliure de Barcelona. En la mateixa línia es podrà veure Hedda Gabler, una adaptació de l'obra d'Ibsen dirigida per David Selvas en el que suposa el retorn als escenaris de Laia Marull.
Completen la programació teatral el nou espectacle de Segi López i Jorge Picó, 30/40 Livingston, estrenat per Temporada Alta; El Xarlatan, de Teatre de Guerrilla, interpretat per Quim Masferrer; Seeds'12, dirigit per CobosMika en el marc de Dansalt 2012; i la nova producció de Brodas, Concierto Concepto, especialment pensada per al públic adolescent, ja que disposa d'elements de hip hop.
Música i familiars
Enguany, un dels objectius manifestos dels programadors és apostar pels espectacles familiars amb una programació encara més atractiva. El Concert desconcertant, de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, que ofereix un concert teatralitzat d'alt nivell musical; l'espectacle de titelles Un bosc de cames (de 3 a 8 anys); Desperta bruixeta (de 3 a 8 anys) a càrrec de la companyia Clownx Teatre; Clinc!, les bombolles de Pep Bou en un espectacle pensat per als nens i nenes a partir de 5 anys; i Pinocchio de Roseland Musical (a partir de 6 anys), en són els seus puntals.
Pel que fa a la música, dues són les propostes: el muntatge Exili, cançons en escena, dirigit per Ramon Manent i amb el Cor País Meu; i l'actuació de Sílvia Pérez Cruz i Javier Colina Trio oferint un recull de cançons cubanes sota el títol En la imaginación.
Salt i Perpinyà
Enguany la programació del Teatre de Salt apareix publicada conjuntament amb la del Théâtre de l'Archipel de Perpinyà amb la voluntat de mantenir el vincle que es va establir arran del projecte Escena Catalana Transfronterera (ECT-SCT). La programació de Perpinyà inclosa en el projecte conté, aquest semestre, 12 espectacles dels quals 5 són en francès sobretitulat al català i dos en català amb sobretítols en francès. A més, els espectadors de Salt tindran descomptes en les entrades de la programació d'ECT-SCT a Perpinyà amb el Carnet d'Abonat del Teatre de Salt.
Entrades i abonaments
La setmana vinent sortiran a la venda els abonaments (dia 17) i les entrades (19) del Sistema Metropolità de Teatres i Auditoris, que inclouen els espectacles de la programació de Teatre Municipal, Teatre de Salt, Auditori de Girona, Centre Cultural La Mercè i La Planeta.
Font: www.elpuntavui.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario