Mantenir les constants vitals



El Teatre Municipal de Banyoles va presentar ahir, dos dies després que es presentés la programació musical, la programació en l'àmbit de les arts escèniques per als propers sis mesos. Resultat: 13 espectacles, sis dels quals són familiars i dues produccions locals. El pressupost és de 22.000 euros per aquest primer semestre, d'un total de 38.000 per a tot l'any. Es tracta, per tant, d'una programació de supervivència, en espera de temps millors, que mira d'evitar però l'efecte repetició que es dóna en els teatres, sobretot a causa de l'efecte pervers –també en té de positius– del programa Cultura en Gira. Els sis familiars, que organitza La Xarxa, són: La princesa i el pèsol (22 de gener), El rusc de la Melinda (19 de febrer), Aladdí (28 de març), Sopa de pedres (15 d'abril), Les trifulgues dels germans Garrapinyada (13 de maig) i Cabaré Paròdia (3 de juny), tots ells en sessió doble (12 h i 17 h), tret del darrer, del qual només se'n farà una sessió (19 h).
Pel que fa als espectacles d'adults, la programació es va encetar el cap de setmana passat amb l'estrena d'Axolots, de Joan Solana, a La Factoria. Aquest espectacle, amb un aforament limitat a 80 persones, es podrà veure un altre cop el mes de maig (4, 5 i 6).
Una segona producció local és la del grup amateur Teatrebrik, que estrenarà el mes d'abril (13, 14 i 15), El tinent d'Inishmore (Martin McDonagh), l'esperit del qual es va poder tastar ahir quan membres del grup van irrompre a la sala on es feia la presentació coberts amb passamuntanyes i van llegir el “manifest” de presentació de la peça. Salvador Duran i Joan Gómez són els directors artístics i escènics de l'espectacle, interpretat pels membres habituals de la companyia.
Dinou (24 i 25 de febrer), una producció de La Planeta, de Girona, que es va estrenar en la darrera edició de Temporada Alta, té alguns elements d'interès, com el fet que el text és del dramaturg novell Ferran Joanmiquel (Medinyà), a la recerca d'una veu pròpia, i que el repartiment és gairebé íntegrament gironí, incloent-hi els banyolins Laura Pujolàs, Pau Vinyals i Jasmina Garcia.
També s'inclou en la programació Que tinguem sort!, de Carles Alberola (10 de febrer); Els dolents (Shakespeare's villains), amb Manel Barceló (2 de març), que es va estrenar a Temporada Alta, dirigit per Ramon Simó; Tango (27 d'abril), una barreja de música en directe i dansa, a càrrec de la companyia Cobosmika i el Quartet Gerió i, ja dins de la programació del festival Aphònica, que ha canviat les dates de celebració passant de juny a juliol, l'espectacle Sagarra dit per Rosa Maria Sardà (14 de juliol), que també es va poder veure en la darrera edició de Temporada Alta.
Font: Dani Chicano (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario