STOCKMANN


TEXT: HENRIK IBSEN
ADAPTACIÓ i DIRECCIÓ: ORIOL TARRASÓN
INTERPRETACIÓ: ANNABEL CASTÁN, BERNAT QUINATANA, PEP AMBRÓS, MIREIA ILLAMOLA, ARNAU PUIG
DURADA: 1h 15min
PRODUCCIÓ: LES ANTONIETES TEATRE
SALA MUNTANER

Ja s'ha convertit en tradició. Què presentaran al maig Les Antonietes a la Sala Muntaner? Quin clàssic adaptaran aquesta temporada? I realment ens dóna igual, perquè tots són meravellosos i sempre sortim de la sala volent més, volent que aquesta companyia segueixi el seu camí i ningú l'aturi.

Aquest cop li ha tocat el torn a Ibsen i el seu Enemic del poble que ells han fet seu sota el nom de Stockmann. Una escenografia minimalista amb tants cadires com protagonistes i plena de copes de coctel plenes, una gran pissarra de fons és tot el que necessiten per crear màgia. I comença a sonar de Look of Love i a moure'ns per l'escenari, en cinc minuts tot s'aturarà i la verborrea dels protagonistes ocuparà l'espai on abans només hi havia música.

El poder, la política, la corrupció, les mentides, la llibertat de premsa, la llibertat d'expressió, els poders fàctics, les tretes per aconseguir que allò que ha de sortir a la llum no surti, seguir els teus propis ideals o vendre's al millor postor, tot això concentrat en 75 minuts és una bomba a punt d'esclatar-li a l'espectador que es mira atònit però que ben sap que allò que li estan explicant és el pa de cada dia.

Interpretacions tant impactants com la posada en escena on sobresurten l'Arnau Puig, la Mireia Illamola, però sobretot agrada i emprenya per moments un sensacional alcalde interpretant per Pep Ambrós. Un actor que poc a poc es va obrint pas i que espera el seu esclat final per pujar més enllà dels núvols. Magnífica la seva interpretació.

Stockmann acaba demà el seu periple per la Sala Muntaner. Llàstima que ens haurem d'esperar un any per la propera sorpresa de Les Antonietes, on ens sorprendran abans? Sigui com sigui ho esperarem amb candeletes. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario