Mar Ulldemolins entrevista a Roger Coma

Font: ara.cat

El 15 de juny s'estrena 'Les coses grans', una 'sitcom online' dirigida i creada per Roger Coma en què intervé Mar Ulldemolins. Seran capítols de menys de 10 minuts que trauran suc a les petites tragèdies del dia a dia.


M.U. |Quina és la pitjor indicació que has donat a un dels teus actors de Les coses grans?
R.C. | "En aquesta rèplica has de patir sense patir". Per a mi això és la clau de la comèdia. Sempre l'hi demano al Pep Ambròs. Em diu: "Sí, sí, patir sense patir, ja". Encara no ho ha entès, crec.
¿Series capaç de no escriure, dirigir o actuar durant un mes seguit?
Dirigir i actuar sí. Escriure impossible. Escriuria qualsevol cosa on fos. Escriure em serveix a un nivell d'organització personal i emocional. Escric moltes tonteries. La tonteria i l'ociositat són la base de la creació. La creació des del patiment és molt rica però mata.
Quantes vegades t'has banyat a l'estany de Banyoles?
M'hi he banyat sobretot a l'adolescència. És l'espai ideal per a les pulsions hormonals teen i el lloc per començar les xarxes socials, realment socials i no virtuals. Les primeres cites.
¿A l'escola vas ser cruel amb algun company teu? Què li vas fer?
A l'escola som cruels amb nosaltres mateixos, sobretot. Amb la resta de companys era carinyós i tendre. Em sentia intimidat. Sento que amb el pas dels anys m'he anat calmant i guanyant seguretat, amb la maduresa. Encara sóc jove, vale?
Digues un actor i un director que en general agradin a tothom i en canvi a tu no t'acabin de fer el pes.
Javier Bardem. Ho fa bé, d'acord, però no trobeu que no cal fer les coses tan grotesques? A vegades pateix una mica. No m'agrada el patiment en actors. Director? Woody Allen, el trobo fluix. Ha, ha! No, Woody Allen és un gran referent per a mi.
Quina pel·lícula o obra de teatre no faries mai a la vida?
No faria cap de les obres que ja he fet. Repetir em sembla com insultant, com anar en contra de la vida. Per això em costa a nivell psicològic fer teatre, em debilita la repetició.
Si et trobessis sense feina d'actor, amb quina professió creus que series capaç de guanyar-te la vida?
Qualsevol. M'agradaria ser dentista. Fa temps pensava que no podria fer altra cosa que fer d'actor; és com pensar que has nascut per escriure la lletra f i prou, i l'alfabet és molt més llarg. Prova, equivoca't.
Què és el que més t'ha sorprès del rodatge de Les coses grans?
L'interès de la gent. Hem ensenyat molt poc material però es respira una expectació que em m'excita. Em fa por també. A veure si agrada. Voler agradar fa malbé la llibertat, però com es fa per evitar-ho? Si no funciona en farem una altra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario